Sakari Oramo, kapellimestari
Lisa Batiašvili, viulu

Anna Clyne: This Midnight Hour
Karol Szymanovski: Viulukonsertto nro 1 op. 35
Robert Schumann: Sinfonia nro 1 B-duuri “Kevät” op. 38
Lisa Batiašvili on viulisti, joka tuntuu jättävän jäljen. Hän voitti toisen palkinnon Jean Sibelius -viulukilpailussa sen nuorimpana osallistujana 1995. ”Esityksiä on tullut kuulluksi sen jälkeen lukemattomia, mutta muistissa ei ole säilynyt Lisa Batiashvilin tulkinnan kaltaista”, muisteltiin Helsingin Sanomissa vielä paljon myöhemmin. ”Lisa Batiashvili oli henkeäsalpaava solisti”, kirjoitti The Guardian Batiashvilin Szymanovski-tulkinnasta Lontoossa 2019. Yhteinen levytyksemme sai arvosteun MIDEM Classical Award -palkinnon Cannesissa 2008. Sakari Oramo oli mukana silloinkin.

Lisa Batiashvilin tuorein aloite on hänen nimeään kantava säätiö, joka tukee nuoria musiikillisia lahjakkuuksia hänen synnyinmaassaan Georgiassa.

Karol Szymanovski oli mukana Nuori Puola -ilmiössä, jonka piirissä kehittyi omintakeinen varhainen modernismi. Teosta vuodelta 1916 pidetään ensimmäisenä ”modernina” viulukonserttona, joka otti uuden suunnan edellisvuosisadan romantiikasta. Siinä on uniikkia viehätysvoimaa ja laaja spektri äänenvärejä ja tunnelmia.

Alkaen 10,50 € 25 € / 10,50 €

Kahvi ja avec?

Radion sinfoniaorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 25 € / 10,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut