Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Kaisa Kortelainen, huilu
Lotta Wennäkoski: Soie, huilukonsertto
Anton Bruckner: Sinfonia nro 5 B-duuri

Konserttivuoden teemasäveltäjä Lotta Wennäkoski etsii teostensa taustalle ensin idean musiikin tuolta puolen. Huilukonsertossa Soie häntä inspiroivat mielikuvat erilaisista kangasmateriaaleista, läpikuultavasta voileesta, paksusta pellavasta ja kkokonsertolle nimen antaneesta silkistä. Mielikuvat tuntuvat sopivilta kuvaamaan Wennäkosken musiikkia yleisemminkin. Tunnistettavaa on soinnin väri, ilmavuus, selkeys – ja hiljaisuus.

Konserton solisti, RSO:n oma huilisti Kaisa Kortelainen on sukupolvensa parhaita huilisteja. Hän valmistui Pariisin konservatoriosta 2017. Soie on RSO:n tilaus vuodelta 2009.

Brucknerin sinfonia konsertin jälkipuolella herättää uteliaisuuden. Kun Jukka-Pekka Saraste johti teoksen aikoinaan BBC:n Proms-festivaalilla, arvostettu skottilainen kriitikko Martin Anderson muisteli esitystä vielä vuosikymmenen jälkeenkin: ”En ollut koskaan aiemmin kuullut Brucknerin viidettä soitettavan sillä tavalla”, hän kirjoitti. ”Ikuisen totuuden julistuksen sijasta se esitettiin orgaanisena, kehittyvänä ja elävänä prosessina.”

Brucknerin sinfonia tunnetaan monumenttina, kunnianhimoisesti strukturoituna teoksena, joka soi villisti ja rohkeasti.

Alkaen 11,50 € 26 € / 11,50 €

Kahvi ja avec?

Radion sinfoniaorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 26 € / 11,50 €

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut