Christian Măcelaru, kapellimestari
Elina Vähälä, viulu

Lili Boulanger: D’un soir triste
Dmitri Šostakovitš: Viulukonsertto nro 2 cis-molli op. 129
George Enescu: Sinfonia nro 2 A-duuri op. 17

Jos ensimmäinen viulukonsertto syntyi poliittisesti tukalissa oloissa, toisen viulukonserton aikaan 1960-luvun lopulla Šostakovitšin olot ahtaassa neuvostojärjestelmässä olivat jo tasaantuneet. Viulusolistia seurailee kuin varjoissa käyrätorvi, mikä luo konserttoon jännittävän pinnanalaisen maailman.

Grammy-palkittu Cristian Măcelaru on Kölnin WDR-orkesterin ja Pariisin l’Orchestre National de Francen ylikapellimestari. Hänen maanmiehensä George Enescun toinen sinfonia kuuluu eurooppalaisiin merkkiteoksiin. Sen arvo tunnustettiin jo varhain. Käsikirjoitus oli mukana, kun Romanian aarteita kuljetettiin yhdessä kultavarantojen kanssa turvaan Moskovaan ensimmäisessä maailmansodassa.

Gabriel Faurén oppilaan Lili Boulangerin ura katkesi vain 24-vuotiaana vuonna 1918, mutta jäljelle jäi silti 50 teoksen verran hyvin lupaavaa musiikkia. D’un soir triste, Surullisesta illasta, on viimeinen sävellys, jonka hän pitkän sairauden heikentämänä vielä jaksoi kirjoittaa omin voimin, enää hyvin haurain merkinnöin. Lilin lahjakkuus oli käynyt ilmi jo varhain. Hän sai jo 19-vuotiaana Prix de Rome -sävellyspalkinnon ensimmäisenä naisena.

Hänen sisarensa ja tukijansa Nadia Boulangerin sävellys kuullaan 20.4.

Alkaen 10,50 € 25 € / 10,50 €

Kahvi ja avec?

Radion sinfoniaorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 25 € / 10,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut