Miten säveltäjä voi jäljitellä todellisuutta? Mikä on mallintamisen ja metaforan välinen suhde? Mitä säveltäjä itse asiassa ilmaisee?

Seuraamme koronarajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamaan määräykseen perustuen Sibelius-Akatemian tapahtumat on peruttu yleisöltä 31.1.2022 saakka. Rajoitus koskee Helsingin toimipisteitä. Osa konserteista toteutetaan verkkokonsertteina.

Tutustu turvaohjeisiimme

Teoskokonaisuudessa leikitellään perustavilla taiteen käsitteillä: mimesis, metafora ja mallintaminen. Miten säveltäjä voi jäljitellä todellisuutta? Mikä on mallintamisen ja metaforan välinen suhde? Mikä on mallintamisen ja säveltäjän ilmaisun välinen rajakohta? Ja mitä säveltäjä itse asiassa ilmaisee?

Konsertissa palataan mallintamisen juurille tarkastelemaan matemaattisten mallien ja fysiikan ilmiöiden sekä musiikin välistä suhdetta. Kepeä perusoletus on, että juuri mallintaminen tarjoaa tänä päivänä säveltäjälle keinon käsitellä vaikeita ja moniulotteisia kysymyksiä, jotka laajenevat esteettisten valintojen ulkopuolelle.

Esitys koostuu kuudesta kosketinsoittimille sävelletystä osasta, joista jokainen on eräänlainen tutkielma mimesiksestä. Kokonaisuus on avattu esitystaiteen keinoin sisältäen puhetta, kuvaa, live-elektroniikkaa ja yllätyksiä.

Esiintyjät
Riikka Talvitie, säveltäjä
Mirka Viitala, pianisti
Heidi Soidinsalo, äänisuunnittelija
Esther Calderón, tekninen assistentti

Ohjelma
Talvitie

Lisätietoja: Anna Huuskonen, anna.huuskonen@uniarts.fi

Alkaen 6,50 € 18 € / 6,50 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Alkaen 18 € / 6,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut