Iloa ja luottamusta henkivästä keskinäisestä dynamiikastaan kehuttu Kuura kantaesittää Touko Niemen teoksen puhallinkvintetille ja taustanauhalle.

Konsertissa kuullaan kantaesityksen lisäksi Suomessa harvoin kuultu Ende Szervánzkyn Kvintetto nro 1, sekä kvintettiohjelmiston vauhdikas klassikko György Ligetin Kuusi Bagatellea. Ohjelma on siis yhdistelmä tuttua, hieman tuntemattomampaa ja täysin uutta. Nimi Kurota! viittaa juuri tähän: Kuuran pyrkimykseen laajentaa kvintettirepertuaaria unohtamatta kuitenkaan ohjelmiston kulmakiviksi muodostuneita klassikoita. Kurottamalla totutun ulkopuolelle yhtye uudistaa klassisen musiikin kenttää ja tarjoaa yleisölle raikkaita ja ilahduttavia konserttikokemuksia.

Puhallinkvintetti Kuura on vuonna 2016 perustettu kokoonpano, jonka jäsenet ovat Saara Lehtinen (huilu), Sara Hakaste (oboe), Julia Rima (klarinetti), Mari Tirkkonen (käyrätorvi) ja Heljä-Maaria Rantala (fagotti). Kuura on saanut erityistä kiitosta rohkeasta ohjelmistosuunnittelustaan sekä keskinäisestä dynamiikastaan, jonka on sanottu välittävän luottamusta ja iloa.

Vuonna 2020 Kuura kantaesitti Ann-Elise Hannikaisen unohdetun Seksteton yhdessä pianisti Jussi Littusen kanssa. Teoksen editointiprosessiin osallistuminen sekä sen kantaesittäminen ja taltioiminen edustavat Kuuran jäsenten yhteistä pyrkimystä lisätä uusia säveltäjiä Suomessa kuultavaan kvintettiohjelmistoon.

Perinteisten konserttien lisäksi Kuura on tehnyt myös yhteistyötä yli taiteen rajojen. Essi Kausalaisen performanssi Nimeni on Monstera oli poikkitaiteellinen esitys puhallinkvintetille, kahdelle kädelliselle, kangaselementeille ja tekstille keskikokoisessa huoneessa. Syksyllä 2019 SIC-galleriassa ja galleria Madhousessa esitetyssä teoksessa yhdessä Kuuran kanssa esiintyivät Medina Omeragic sekä tanssija Masi Tiitta.

Kuuran jäsenet ovat kouluttautuneet useissa eurooppalaisissa musiikkikorkeakouluissa sekä yhdessä Sibelius-Akatemiassa, jossa yhtye on myös ollut aktiivinen konsertoija. Yhtye on esiintynyt mm. osana Kupillinen kamarimusiikkia -konseptia, yhdessä Norjan musiikkikorkeakoulun vierailevan kvintetin kanssa sekä suorittanut laajimman mahdollisen kamarimusiikkitutkinnon.

Kuuran työskentelyä ovat vuosien varrella tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Sibelius-Akatemian tukisäätiö sekä Helsingin Musiikkitalon säätiö.

Alkaen 11,50 € 23 € / 11,50 €

Kahvi ja avec?

Puhallinkvintetti Kuura

Verkkosivut

Alkaen 23 € / 11,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut