Pepe Willbergin & Saimaa -yhtyeen Pepe & Saimaa-klassikkoalbumin 10-vuotisjuhlakonsertti

Pepe Willberg ja Saimaa-yhtye juhlistavat Pepe & Saimaa -klassikkoalbumiaan 10-vuotisjuhlakonsertin merkeissä. Albumi esitetään alkuperäisellä jättikokoonpanolla, jossa Pepen ja Saimaan kanssa lavalle nousevat Vantaan Viihdeorkesteri ja Vaskivuoren lukiolaisten kuoro.

Pepe & Saimaa on yksi tämän vuosituhannen kotimaisista merkkipaaluista. Pitkään kypsytellyn albumin ensimmäinen single Lyhyenä hetkenä ilmestyi jo vuonna 2011, mutta itse albumi näki päivänvalon vasta toukokuussa 2014. Kunnianhimoisen taideteoksen tuotannosta vastasi Matti Mikkola ja upean syvällisen, mutta helposti lähestyttävän tekstimaailman loihti Timo Kiiskinen. Albumilta löytyy myös pari Eppu Kososen tuottamaa ja Johanna Vuoksenmaan sanoittamaa kappaletta. Albumi nousi ilmestymisvuonnaan suoraan Suomen albumilistan ykköseksi myyden lopulta kultaa. Levyn singlet Tällä kadulla ja Aivan sama mulle mä oon onnellinen ovat jääneet elämään ikivihreinä suosikkeina.

Levy nousi kriitikoiden suursuosikiksi ja mm. Soundi-lehden ja Radio Helsingin toimitukset sekä Helsingin Sanomien Ilkka Mattila nimesivät levyn vuoden parhaaksi albumiksi. Levy menestyi myös Emma-gaalassa, jossa se pokkasi vuoden rock-albumi- ja kriitikoiden valinta -pystit. Lisäksi Willberg palkittiin vuoden miessolistina ja Mikkola vuoden tuottajana.

Pepe & Saimaa on ollut livenä harvinaista herkkua. Vuonna 2014 kokoonpano esiintyi vain kahdesti, Ruisrockissa ja Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa. Tänä kesänä, yhdeksän vuotta myöhemmin Pepe & Saimaa tekivät lyhyen paluun lavoille Pori Jazzeilla sekä toistamiseen loppuunmyydyssä Huvilassa.

Facebook-tapahtuma

Alkaen 75 € 75 € /

Kahvi ja avec?

All Day Entertainment Oy

Verkkosivut

Alkaen 75 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut