Italian kulttuuri-instituutin kamarikonserttissa esitetään Paganinin ja Beethovenin teoksia

Italian kulttuuri-instituutin Turussa ja Helsingissä järjestämät kamarikonsertit tuovat yhteen neljä maailmanluokan muusikkoa Italiasta ja Suomesta: Luigi Attademo (kitara) Simone Gramaglia (alttoviulu), Massimo Quarta (viulu) ja Martti Rousi (sello).

Kuvaus

Konsertin ohjelma asettaa vastakkain Paganinin ja Beethovenin; kaksi hahmoa, joiden elämäntarinat ja tapa ymmärtää musiikkia ja edustamaansa musiikillista perintöä ovat keskenään hyvin erilaiset. Tiedämme kuitenkin, että Paganini kokoontui yhteen muiden muusikoiden kanssa ja soitti mielellään Beethovenin kvartetteja tai säesti muita viulisteja kitaralla silloin, kun oli väsynyt solistin rooliin.

Kitaralle ja jousisoittimille sävelletty kamarimusiikki täyttikin suuren osan Paganinin ajasta. Vaikka tämä musiikki oli tarkoitettu lähinnä yksityiseen käyttöön, se edustaa hyvin Paganinin kehityskaarta säveltäjänä. Hänen kamarimusiikkisävellyksensä ulottuvat lähes 35 vuoden ajalle. Paganini otti vaikutteita ensisijaisesti myöhäisen 1700-luvun ranskalaisista malleista (Viotti, Cambini, Rode jne.), mutta alkoi vähitellen osoittaa herkkyyttä myös wieniläisen kamarimusiikin vaikutteille. Vaikka hänen musiikkinsa pysyykin kaukana sen rakenteesta, sävellyksissä tulevat asteittain näkyvämmiksi eräät muodolliset elementit, kuten laajempi teemojen välinen dialogi ja sävellysten romanttisempi luonne.

Esiintyjät

  • Massimo Quarta, viulu
  • Simone Gramaglia, alttoviulu
  • Luigi Attademo, kitara
  • Martti Rousi, sello

Ohjelma

  • Paganini: Terzetto concertante alttoviululle, sellolle ja kitaralle
  • Beethoven: Serenata op.8 viululle, alttoviululle ja kitaralle
  • Paganini: Quartetto n.1 (Op. 4) viululle, alttoviululle, sellolle ja kitaralle 

Konsertti järjestetään yhteistyössä Italian kulttuuri-instituutin kanssa.

Konsertti Italian kulttuuri-instituutin sivuilla

Lisätietoja: Eeva Hohti

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut