Konsertin teokset tavoittelevat erilaisia tunnelmia meditatiivisista tähtitaivaan ja kuunvalon hetkistä aina riemukkaaseen tanssillisuuteen.

Viulisti Maria Puusaaren suunnittelemassa ja valmentamassa konsertissa Sibelius-Akatemian NYKY Ensemble esittää kansainvälisen valikoiman aikamme kamarimusiikkiteoksia.

Konsertin teokset tavoittelevat erilaisia tunnelmia meditatiivisista tähtitaivaan ja kuunvalon hetkistä aina riemukkaaseen tanssillisuuteen. Konsertin erityisenä pedagogisena syventymisen kohteena on liidaaminen kamariyhtyeessä, muusikoiden keskinäinen kommunikaatio ja toistensa johtaminen kehollisen läsnäolon ja liikkeiden avulla.

Konsertin ohjelmasuunnitteluun liittyvät myös nykymusiikin poliittiset kysymykset, kuten säveltäjyyden epätasaisen sukupuolijakauman ja Eurooppa-keskeisyyden purkaminen, tai ajankohtaisena kysymyksenä ukrainalaisten säveltäjien musiikki.

NYKY Ensemble

NYKY Ensemble on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nykymusiikkiyhtye, joka toimii foorumina nykymusiikin projekteille ja tarjoaa näkökulmia aikamme musiikin suuntauksiin ja tekniikoihin, kuten esimerkiksi laajennettuihin soittotekniikoihin, live-elektroniikkaan, mikrotonaalisuuteen, minimalismiin tai taiteidenväliseen yhteistyöhön. Yhtyeen kokoonpano riippuu kulloinkin esitettävistä teoksista ja yhtyeen vierailevana ohjaajana on kullakin konserttiperiodilla nykymusiikkiin erikoistunut muusikko tai yhtye. 

Seuraa NYKY Ensembleä Facebookissa:
Some: FB, @nykyensemble

Esiintyjät

  • NYKY Ensemble, musiikki
  • Maria Puusaari, ohjelmasuunnittelu ja musiikin valmennus

Lisätietoja: Janne Kivistö, janne.kivisto@uniarts.fi

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut