Huikea sukellus italialaissäveltäjien hienoimpiin klassikoihin!

La Strada, Il Postino, La Dolce Vita, Godfather, Romeo and Juliet, Once Upon a Time in the West… Yleisön, kriitikoiden ja kollegoiden ylistämä italialaiskaksikko Rota & Morricone on puhaltanut hengen lukuisiin järkälemäisiin klassikkoelokuviin.

Musiikkitalon huhtikuisessa konsertissa päästään nauttimaan viidentoista elokuvan komeimmista kohtauksista sinfoniaorkesterin säestämänä. Luvassa on kauniita naisia, komeita miehiä, mafiosoja ja romantiikkaa – toisin sanoen pakahduttavan suuria tunteita pakahduttavan suuren musiikin saattelemana.

Nino Rota (1911–1979) sävelsi elämänsä aikana musiikin yli sataan elokuvaan ja tuli tunnetuksi erityisesti Federico Fellinin elokuviin sekä Francis Ford Coppolan Kummisetiin tekemästään musiikista. Rota sävelsi kuitenkin runsaasti myös muuta musiikkia, kuten oopperaa ja balettia. “Kun istun luomassa pianon ääressä, minulla on tapana olla onnellinen; mutta –ikuinen ongelma – miten voimme olla onnellisia muiden onnettomuuden keskellä? Teen kaikkeni tarjotakseni jokaiselle onnen hetken. Siinä on minun musiikkini ydin”, Rotan kerrotaan todenneen.

Ennio Morricone (1928–2020) oli yksi aikakautemme merkittävimmistä elokuvasäveltäjistä. Yli 500 elokuvaan musiikin säveltänyt ja lukuisia kertoja palkittu mestari tunnetaan erityisesti Sergio Leonen 1960-luvulla ohjaamien italowesterneiden soundtrackeista, mutta hänen repertuaarinsa on huomattavasti laajempi ja monipuolisempi. “Hän ei ole vain suuri elokuvasäveltäjä, hän on suuri säveltäjä.” Näin totesi Giuseppe Tornatore, italialainen elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja, jonka tunnetuimpia elokuvia ovat Cinema Paradiso ja Malèna – nekin mukana Musiikkitalon elokuvailotulituksessa.

Konsertin johtaa Erkki Lasonpalo.

Ohjelma:

1. La Strada säv. Nino Rota
2. Il Postino säv. Luis Bacalov
3. Once Upon a Time in America / Deborah’s Theme säv. Ennio Morricone
4. La vita é bella / Life is Beautiful säv. Nicola Piovani
5. Amarcord säv. Nino Rota
6. Cinema Paradiso säv. Andrea ja Ennio Morricone
7. La Dolce Vita säv. Nino Rota
8. The Good, bad and Ugly / Ecstasy of Gold säv. Ennio Morricone
9. 8 ½ säv. Nino Rota
10. Once Upon a Time in West säv. Ennio Morricone
11. Malèna säv. Ennio Morricone
12. Godfather säv. Nino Rota
13. The Mission säv. Ennio Morricone
14. Romeo and Juliet / Love Theme / A Time For Us säv. Nino Rota
15. Il Gattopardo / The Leopard säv. Nino Rota

Aiemmin ostetut liput päivämäärillä 9.5.2020 / 19.9.2020 / 3.10.2020 / 6.2.2021 / 18.9.2021 käyvät konserttiin sellaisenaan.

Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee p. 020 707 0426 ma–pe klo 10–14 ja sähköpostitse ryhmat@musiikkitalo.fi.

Alkaen 20,50 € 39 € / 20,50 €

Kahvi ja avec?

Vantaan Viihdeorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 39 € / 20,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut