Symposium on osa EU-hanketta "Music, War and Peace in Europe 1922–2022"

Käynnissä oleva sota Ukrainassa on traaginen muistutus siitä, kuinka vähän opimme historiasta ja kuinka tärkeä on ylläpitää ja uudistaa muistityötä, joka ehkäisee menneisyyden virheiden toistamista. Sota on myös yksi 1900-luvun musiikin suurista teemoista, erityisesti eurooppalaisessa taidemusiikissa.

Marraskuussa 2023 Helsingissä järjestetään kaksipäiväinen symposiumi, jossa tarkastellaan sota-ajan ja sotaan liittyvän musiikin kysymyksiä taiteellisen tutkimuksen ja historiantutkimuksen näkökulmista. Tapahtuma koostuu sodanaikaiseen eurooppalaiseen taidemusiikkiohjelmistoon keskittyvästä mestarikurssista maanantaina 20.11. sekä tutkimusseminaarista tiistaina 21.11.

Maanantain mestarikurssin opettajina ja aktiivisina osallistujina ovat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian taiteelliset tutkijat ja edistyneet opiskelijat. Yleisö on tervetullutta kuuntelemaan mestarikurssia. Tiistain tutkimusseminaarin kutsutut puhujat ovat tunnustettuja sota-ajan musiikin tutkijoita. Jokaista tiistain seminaari-istuntoa seuraa syvällinen keskustelukierros puhujien ja yleisön kanssa. Molemmat päivät huipentuvat konsertteihin. Maanantai-illan konsertissa mestariluokkaan osallistuneet opiskelijat esittävät päivän tuloksia. Päätöskonsertin esiintyjät tiistaina ovat “Music, War and Peace” -hankkeen yhteydessä toimivia, kansainvälisesti arvostettuja kamarimuusikoita eri puolilta Eurooppaa.

Järjestäjät toivottavat kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi. Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumista, jota varten avataan verkkolomake lokakuun alussa.

Tapahtuman kieli on englanti.

Tapahtuman järjestävät EU-hanke “Musiikki, sota ja rauha Euroopassa 1922–2022” ja Taideyliopiston Historiafoorumi sekä Sibelius-Akatemia. Symposiumia rahoittavat Euroopan komissio (“Citizens, Equality, Rights and Values” Programme – CERV-2022, call “European Remembrance“) ja Taideyliopisto.

Lisätiedot

MuT Anne Piirainen (EU-hanke, mestarikurssi)
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
anne.piirainen@uniarts.fi  

VTT, dos. Kaarina Kilpiö (seminaaripäivä)
Taideyliopiston Historiafoorumi
kaarina.kilpio@uniarts.fi

Tapahtumatuotanto:
Koordinaattori Johanna Rauhaniemi
Taideyliopisto
johanna.rauhaniemi@uniarts.fi

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut