Cembalisti ja pianisti Sanni Antikaisen sovittama ja ideoima konsertti sisältää mielikuvituksellisia sovituksia taidemusiikin kaikilta laidoilta

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua. Onkohan tämä nyt ihan tyylinmukaista? Ei välttämättä, mutta sitäkin tyylikkäämpää!

Ohjelmassa kuullaan tavallista barokkia, valebarokkia, kansanlauluja, romantiikan ajan melodioita, musikaalin helmiä ja ranskalaista impressionismia sopivilla ja epäsovinnaisilla soittimilla. Miltä kuulostaa, kun Brahmsia soittaa cembalolla ja sähkösellolla tai Debussyä barokin ajan periodisoittimilla? Miten se eroaa siitä, että soitetaan Rameauta asiaankuuluvilla välineillä? Mihin päädytään, kun aletaan leikkiä erilaisilla tyylikeinoilla ja soittotavoilla?

Lopputuloksena on kiehtovia, kauniita ja hupsujakin yhdistelmiä kappaleista, joissa kulkee pohjavirtana sama vahva tunnelma sävellysvuosien välisistä vuosisadoista huolimatta.

Black Boxissa anniskeluoikeudet. Konsertissa on ikäraja (K-18).

Esiintyjät

Sanni Antikainen, cembalo ja urut
Johanna Isokoski, laulu
Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu
Anna Pulakka, viola da gamba ja barokkisello
Katri Antikainen, sähkösello ja laulu

Lisätietoja: Mirka Rättyä, mirka.rattya@uniarts.fi

Yleisökonsertit ja lipunmyynti alkavat elokuussa tuolloin voimassa olevien yleisörajoitusten mukaisesti.Konserttien paikkamääristä ja lipunmyynnistä tiedotetaan tarkemmin 10.8.2021 jälkeen.

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut