Sopraano Mia Heikkisen toinen jatkotutkintokonsertti

“Klovni? Narri? Sopraano!” on eräänlainen klovniooppera, joka kertoo oopperalaulajan uran sattumuksista improvisaation, klovnerian ja bouffonin keinoin. Esitys ottaa vahvasti kantaa #metoo-liikkeeseen sekä oopperamaailman nurjaan puoleen ja vaiettuihin asioihin.  

Mikä meitä naurattaa? Mille on vielä lupa nauraa? Missä vaiheessa ja miten koominen muuttuu traagiseksi? Entä millaisissa olosuhteissa ja miten vakavina pidetyt oopperahahmot muuttuvat koomisiksi?  

Heikkisen klovnihahmo on oopperalaulaja, jonka uran varrella on sattunut ja tapahtunut. Kaikki lavalla nähtävä perustuu laulajilta nimettömällä kaavakkeella kerättyihin tositapahtumiin. Yleisö pääsee kurkistamaan oopperalavan kulissien taakse: millaisia kommentteja laulaja saa kuulla laulutunneilla, koelauluissa, kapellimestareilta ja ohjaajilta tai mitä kaikkea laulajalle saattaa tapahtua puvustamossa, lavan reunalla tai itse lavalla.  

Ohjelma sisältää Mozartin aarioita ja duettoja sekä improvisoitua musiikkia. 

Esiintyjät

  • Mia Heikkinen, sopraano 
  • Jouni Bäckström, baritoni 
  • Jacintha Damström, huilu 
  • Mikko Helenius, piano ja bandoneon 

Lisätietoja: Matti Leisma, matti.leisma@uniarts.fi 

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Alkaen 6,50 € 18 € / 6,50 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Alkaen 18 € / 6,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut