Mikko Malmivaaran maisterikonsertti —"Unen ja valveen rajamaa"

Rajalla on talo / sen sisällä on huone / jonka sisällä on huone / jonka sisällä on huone / jonka sisällä on huone..

Mikko Malmivaara astuu maisterikonsertissaan unen ja valveen rajalle, salaperäiselle seudulle, jossa alitajunta ja tietoisuus kohtaavat.

Unet, muistot, haaveet ja pelot sekoittuvat reaalimaailman kokemuksiin. Rahisevat arkistonauhat, varhaislapsuuden tuutulaulut ja elävä nykykansanmusiikki soivat unen harson läpi kuin kaukaisina, vääristyneinä muistoina. Vai onko sittenkin valveilla olo vääristynyttä, ja vain uni totta?

Esiintyjät

  • Mikko Malmivaara, kitara, live-elektroniikka, laulu
  • Tommie Black-Roff, haitari
  • Klara Källström, sello

Ohjelma

Improvisaatiota ja live-elektroniikkaa yhdistelevä konsertti liikkuu
äänimaisemasta toiseen unen logiikalla, kun pohjoismaista kansanmusiikkia muistuttavat sävelaihiot sulautuvat abstrakteihin äänimassoihin.

Pääosassa on Malmivaaran (kitara), Tommie Black-Roffin (haitari) ja Klara Källströmin (sello) muodostama monipuolinen trio, jonka soitto perustuu vapaaseen improvisaatioon. Herkän ja muuntuvan yhteissoiton avulla he heittäytyvät kohti äärirajoja – ja rajamaita.

Lisätietoja: Mikko Malmivaara

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta 11.4.–2.6.2022

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Tutustu sarjan konsertteihin.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut