Mark Reid Bulatovićin taiteellinen tasosuoritus

Esiintyjät

  • Mark Bulatović, kitara 

Mark Reid Bulatović on slovenialainen ja skotlantilainen kitaristi ja säveltäjä.

Hän on vastikään valmistunut Royal Northern College of Musicista ja on osallistunut kansainvälisille festivaaleille Shanghaissa, Edinburghissa ja Helsingissä erilaisten yhtyeiden kanssa.

Hänen taiteelliset kiinnostuksen kohteensa sijoittuvat ekologian, intiimiyden ja inhimillisen rituaalin risteyskohtaan.

Esiintyjänä hän on kiinnostunut kutsumaan muita luovia käytäntöjä konserttikokemuksen osa-alueisiin – esimerkiksi hänen projektissaan PASITHEA, jossa yhdistettiin videota ja nykyaikaista klassista kitaramusiikkia pyrkimyksenä kääntää huomio pois esiintyjästä ja antaa tilaa laajemmalle käsitteelle.

Hän on opiskellut muun muassa seuraavien merkittävien henkilöiden kanssa: Petri Kumela, Ismo Eskelinen, Craig Ogden, Tom McKinney, Phillip Thorne (kitara); Riikka Talvitie, David Horne, Larry Goves (sävellys); Ilmo Ranta, Petr Prause ja Melinda Maxwell (kamarimusiikki).

Vuonna 2023 hän sai Pro Musica Säätiön lupaavien nuorten muusikoiden apurahan. KuvausKitaristi Mark Reid Bulativič tuntee olevansa kotonaan sekä Sloveniassa että Skotlannissa. Hän valmistui hiljattain Royal Northern College of Musicista ja suorittaa parhaillaan maisterin tutkintoa Sibelius-Akatemiassa. Mark on myös säveltäjä, ja hän on julkaissut Callum Coomberin kanssa albumin nimellä Besingede Gedálland bandemian aikana Creative Scotlandin ja Arts Council Englandin tuella.

Konsertin ohjelma:

  • Improvisació – Bobby McFerrin (sov. Mark Reid Bulatović)
  • Ritual III – Þorkel Nordal
  • Ave, Generosa – Hildegard von Bingen (sov. Mark Reid Bulatović)
  • Ciaccona – J.S. Bach
  • Grab it! – Jacob TV

Lisätiedot: Matti Leisma, matti.leisma@uniarts.fi

Sibelius-Akatemian kitarafestivaali 17.-20.4.2024 

Konsertti on osa Sibelius-Akatemian kitarafestivaalia. Kuudetta kertaa järjestettävä Sibelius-Akatemian kitarafestivaali esittelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kitaransoiton opiskelijoiden ja opettajien taiteellista kirjoa. 

Tutustu festivaalin tapahtumiin!

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut