Laura Maria Petäjä on Kokkolasta lähtöisin oleva, nykyään Helsingissä asuva monipuolinen laulaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Soolouransa lisäksi hän työskentelee muusikkona projekteissa eri genreistä ja kulttuuritaustoista tulevien taiteilijoiden kanssa. Petäjä opiskelee tällä hetkellä Sibelius Akatemian Global Music -koulutusohjelmassa, keskittyen flamencoon ja afrokuubalaisiin traditioihin. Vuonna 2019–2020 hän oli syventämässä flamencon opintojaan vuoden mittaisella vaihto-opintojaksolla Barcelonassa Taller de músicsin flamenco-koulutusohjelmassa.

Otto Kentala on kaustislainen kitaristi, joka viimeistelee klassisen musiikin intrumenttiopintojaan Sibelius-Akatemiassa. Kentala on toiminut soolo- ja kamarimuusikkona, orkestereissa ja oopperaproduktioissa. Hän on kiinnostunut useista musiikkityyleistä ja on opinnoissaan kerryttänyt kokemusta myös mm. kansanmusiikin ja rytmimusiikin parissa.

Duon ohjelmistossa on flamenco-vaikutteisia kappaleita Espanjasta sekä lauluja Latinalaisesta Amerikasta 70- ja 80-luvulta, lähinnä nueva canción -artisteilta, joiden parissa Petäjä on kasvanut. Konsertissa kuullaan Laura Maria Petäjän lempikappaleita lapsuudesta sekä hänen omia kappaleitaan, joissa voi kuulla vaikutteita edellä mainituista traditioista. Petäjän tulkitsemat kauniit kappaleet yhdistettynä Otto Kentalan lyyriseen kitaraan takaavat yleisölle vaikuttavan kokemuksen.

Esiintyjät:
Laura Maria Petäjä, laulu
Otto Kentala, kitara

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin 4.6.–17.8. klo 17 alkaen.

Perjantaista keskiviikkoon esiintyvät Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaat muusikot: maanantaisin ja tiistaisin on luvassa klassista, keskiviikkoisin poppia, perjantaisin jazzia ja lauantaisin maailmanmusiikkia. Sunnuntaisin genre vaihtelee.

Muista myös Radio Helsingin kesälive torstaisin!

Sateen sattuessa konsertti pidetään sisätiloissa. Tervetuloa after workeille nauttimaan kesäiltapäivistä!

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut