”Ette voi unohtaa, nimi on niin helppo: Olen Koria täti!” Sopraano Päivi Nisulan tähdittämä monologiooppera saapuu Musiikkitaloon. Vain kaksi esitystä!

Koria täti on 1960-luvun lopun jouluviikolle eteläpohjalaiseen taloon sijoittuva monologiooppera. Päähenkilö on hitaasti dementoituva vanha emäntä, joka on eristetty muusta perheestä ja suljettu omaan kamariinsa. Hän ei ymmärrä, miksi on tullut suljetuksi oven taakse yksinäisyyteen, eikä hän enää tiedä, millaista on elämä sen toisella puolen.

Koria täti on Saaristo-oopperan tuotanto, joka sai kantaesityksensä Turun kaupunginteatterissa 17.12.2021. Väkevän monologioopperan libretosta vastaa kolme kertaa Finlandia-palkintoehdokkaana ollut kirjailija Tommi Kinnunen. Aihe on henkilökohtainen sekä hänelle, että sopraano Päivi Nisulalle. Oopperan hahmo perustuu Kinnusen oman tädin naapurissa eläneeseen dementoituneeseen emäntään, joka eli lukittuna huoneeseensa perheensä toimesta. Naisen arki kului lähinnä hukattuja tavaroitaan etsien taskulampun valossa. Päivi Nisulan oma äiti oli sairastanut Alzheimeria yli kymmenen vuotta ennen kuolemaansa, joten Kinnusen ehdottaessa oopperan aiheeksi muistisairauden ja yksinäisyyden teemaa, se kävi Päiville samantien. Sävellyksestä vastaa Olli Kortekangas. Teoksen on ohjannut näyttelijä-ohjaaja Pertti Sveholm.

KORIA TÄTI
Tuotanto – Saaristo-ooppera (2021)

sävellys – Olli Kortekangas
libretto – Tommi Kinnunen
ohjaus – Pertti Sveholm
lavastus – Jani Uljas
puvustus – Tiina Valkama
valosuunnittelu – Timo Alhanen

Koria täti – Päivi Nisula
Musiikin johto/piano – Jukka Nykänen
Klarinetti – Henna Jämsä
Lyömäsoittimet – Aino Nisula

Alkaen 32 € 43 € / 32 €

Kahvi ja avec?

Saaristo Ooppera ry ja Teatro Productions Oy

Verkkosivut

Alkaen 43 € / 32 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut