Klang-konserttisarjassa vuorossa Helsingin kamarikuoro.

Jäähyväiset elämälle, jäähyväiset edesmenneille, jäähyväiset vanhalle kestämättömälle elämäntavalle. Suomalaissäveltäjien teokset peilaavat laajaa tematiikkaa sodan uhreista ilmastonmuutokseen.

Tapio Tuomelan teos on Helsingin kamarikuoron, Musicatreize-kuoron ja ammattikuoroverkosto Tenson tilaus, joka saa nyt Suomen ensiesityksensä. Perttu Haapasen teos alunperin naiskuorolle, elektroniikalle ja videolle kuullaan puolestaan ensimmäistä kertaa sekakuoroversiona. Illan täydentää kantaesitys Helsingin kamarikuoron riveistäkin tutun Juhani Vesikkalan kynästä. Virtuoottinen teos ammentaa 1600-luvun jäähyväishenkisestä luuttumusiikista. Konsertin johtaa monipuolinen kapellimestari ja laulaja Jutta Seppinen.

Ohjelma:

TAPIO TUOMELA: Adieux (ekS) 16’
JUHANI VESIKKALA: Plainte (kantaesitys) 5’
PERTTU HAAPANEN: Kodecs/Codecs (sekakuoroversion kantaesitys) 25’

Helsingin kamarikuoro
johtaa Jutta Seppinen

Konsertin kesto n. 50 min, ei väliaikaa.

Konsertissa istutaan turvavälein, liput myydään numeroimattomana ja niitä on saatavilla vain rajoitettu määrä.

www.klanghelsinki.fi

Alkaen 10 € 10 € / 10 €

Kahvi ja avec?

Alkaen 10 € / 10 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut

Yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus ovat meille ykkösasioita. Olemme kiinnittäneet valtavasti huomiota koronapandemiasta johtuviin erikoisjärjestelyihin, jotta konserttielämys olisi mahdollisimman turvallinen ja vailla huolta.

Tutustuthan erikoisjärjestelyihin etukäteen tästä

Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä syötävää? Ennakkotilauksella säästät aikaa ja vaivaa, jolloin ehdit nautiskella kiireettömästi väliajasta.

Korona-aikana useissa konserteissa ei ole väliaikaa lainkaan. Näin vältetään ylimääräistä liikennettä lämpiössä ja käytävillä. Olet kuitenkin lämpimästi tervetullut nauttimaan tarjoiluistamme ennen konserttia!

Tilaa tarjoilut etukäteen tästä

Sijaintimme on niin keskeinen kuin olla voi: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.

Lue lisää Musiikkitaloon saapumisesta

Naulakko

Korona-aikana päällysvaatteet saa viedä mukanaan katsomoon. Suuret kantamukset on kuitenkin jätettävä naulakkoon. Naulakko on tänä poikkeusaikana maksuton.

Myöhästyminen

Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.

Kuvaaminen

Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia, tarkempia ohjeistuksia.

Pukeutuminen

Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista.

Musiikkitalo on täysin esteetön: meille ei ole kynnystä tulla. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat toimivat, ja opaskoirat ovat tervetulleita.

Lue lisää saavutettavuudesta tästä

Konserttisali

Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.

Camerata, Sonore ja Black Box

Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi.

Numeroimaton katsomo

Voit valita paikkasi vapaasti.

Katsomokartat

Konserttisali
Camerata
Black Box
Sonore
Organo