Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin keskiviikosta lauantaihin 17.5.–29.7. klo 17!

Huom! Tämä kesäkonsertti soitetaan Musiikkitalon Ravintolassa, joka sijaitsee terassista vasemmalle.

Kirmo Lintinen Trion ohjelmisto koostuu Lintisen omien sävellysten lisäksi ei-niin-jazzareitten-käytössä-kuluneista musikaali- ja elokuvasävelmistä (säveltäjinä mm. Jerome Kern, Cy Coleman, Ray Henderson, Jule Styne, Miklós Rózsa, Friedrich Hollaender, Bernard Herrmann, John Barry). Trio on päättänyt soittaa parhaimmat itselleen sopivat versiot valitsemistaan kappaleista ja on varma siitä, että yleisökin sen aistii. Se kai on homman juju noin yleisestikin.

Vaikka Kirmo Lintisen jazzpianisminsa ei ole varsinaisesti koskaan ollut jäähyllä, on nyt taas aika lähteä liikkeelle säveltäjän työhuoneelta. Yhteistyö Herralan ja Kallion kanssa alkoi 2008, kun Lintinen kokosi jazzyhtyeen Karita Mattilan jazzkonsertteja varten. Trio on sittemminkin esiintynyt useiden laulajien kanssa. Kokonaan omaa trio-ohjelmistokokonaisuutta on haudottu hartaasti… Nyt se on ovella.

Kirmo Lintinen

Lintinen on toiminut UMO Helsinki Jazz Orchestrassa sen pianistina, kapellimestarina ja taiteellisena johtajana; hän on UMO:n historian eniten orkesteria johtanut kapellimestari. Lintinen on tehnyt yhteistyötä myös lähes kaikkien suomalaisorkesterien kanssa.

Vuosituhannen vaihteesta lähtien säveltäminen on ollut Lintisen päätyö, ja hän onkin osoittautunut yhdeksi maamme ammattitaitoisimmista ja monipuolisimmista säveltäjistä.

Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto Lintiselle napsahti 2003.

Ville Herrala

Ville Herrala on yksi tämän hetken työllistetyimmistä jazz-muusikoista. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa seuraavien legendojen kanssa: Jukka Perko, Severi Pyysalo, Jukkis Uotila, Eero Koivistoinen, Otto Donner, UMO sekä vaikuttaa yhtyeissä muun muassa yhtyeissä Teemu Viinikainen Trio sekä Jazz Emman 2023 voittanut PLOP.

Mika Kallio

Lyömäsoitintaitelija Mika Kallio tunnetaan lukuisista kotimaisen jazzmusiikin kärkiprojekteista kuten Mortality, Verneri Pohjola & Mika Kallio (Animal Image), ja Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri. Hänen viimeisin teoksensa on kriitikoiden ylistämä Gong Odyssey -levy, joka ansaitsi viisi tähteä Helsingin Sanomien Harri Uusitorpan arviossa. Albumi on konseptuaalinen teos, joka vie kuulijansa kiehtovalle matkalle äänelliseen avaruuteen.

Mika Kallio hyödyntää teoksessaan laajaa valikoimaa erilaisia lyömäsoittimia, ja erityisesti – nimensä mukaisesti – gongeja. Levyllä vierailee kosketinsoittaja Jussi Fredriksson ja parhaillaan Kallio keikkailee levyn tiimoilta, muun muassa keväällä 2023 Jazzliiton kiertueen puitteissa.

Esiintyjät:
Kirmo Lintinen, piano
Ville Herrala, basso
Mika Kallio, lyömäsoittimet

Konserteissa esiintyvät Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaat muusikot sekä mielenkiintoisia vierailijoita pop- ja indiekentältä: mm. Elias Gould, Pesso ja Ilta.

Musiikin genret vaihtelevat päivittäin: keskiviikkoisin klassista, perjantaisin jazzia ja lauantaisin maailmanmusiikkia. Tervetuloa afterworkeille nauttimaan kesäiltapäivistä!

Huonon sään sattuessa kesäkonsertti siirtyy sisätiloihin Musiikkitalon ravintolaan.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Musiikkitalo

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut