Luvassa nuorten energiaa ja mentoreiden tyylitietoisuutta yhdistävää musisointia Jukka-Pekka Sarasteen johdolla

Esiintyjät

  • Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
  • Alban Gerhardt, sello
  • Kansainvälinen LEAD-orkesteri

Ohjelma

  • Sibelius: Kuningas Kristian II -sarjasta osat Elegia & Musette sekä Balladi
  • Sibelius: Belsassarin pidot -sarjasta osa Kadran tanssi.
  • Prokofjev: Sinfonia concertante Op. 125
  • Tsaikovski: Sinfonia nro 6 “Pateettinen”

Ikoninen kapellimestari Jukka-Pekka Saraste ja Guardian-lehden aikamme parhaimmaksi sellistiksi nimeämä Alban Gerhardt kääntävät katseemme kohti tulevaisuutta. He tuovat Suomeen muun muassa Wienin, Berliinin ja Lontoon filharmonikoissa ansioituneita mentoreita valmentamaan uuden muusikkosukupolven kansainvälisiä valioita.

LEAD!-orkesterin muodostavat Singaporen kansallisen yliopiston osana toimivan Yong Siew Toh konservatorion, sveitsiläisen Haute École de Musique de Genèven sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian parhaat opiskelijat. Luvassa on nuorten energiaa ja mentoreiden tyylitietoisuutta yhdistävää musisointia. Konsertin aloittaa korkeakoulujen kapellimestariopiskelijoiden johtama Sibelius-osuus. Ilta huipentuu Tšaikovskin suurimman sinfonian esitykseen.

Konsertti on osa kansainvälistä LEAD!-projektia, joka tarjoaa nuorille muusikoille valmennusta ja mentorointia johtajuuden, kommunikaatiotaitojen ja toimialatietoisuuden kehittämiseksi. Projektia johtaa kapellimestari Jukka-Pekka Saraste. Työskentelemällä omien alojensa kansainvälisen parhaimmiston kanssa opiskelijat saavat runsaasti tietoa ja kokemusta tukeakseen taiteellista identiteettiään ja uraansa. Hanketta tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö. Konsertti toteutetaan LEAD-säätiön ja korkeakoulujen yhteistyönä.

Lisätietoja: Márta Schmidt

Alkaen 11 € 20 € / 11 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Alkaen 20 € / 11 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut