Juan de Dios Magdalenon toinen jatkotutkintokonsertti

Konsertit peruttu yleisöltä 31.1.2022 saakka

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamaan määräykseen perustuen Taideyliopiston tapahtumat on peruttu yleisöltä 31.1.2022 saakka. Seuraamme AVI:n ohjeistuksia ja konsertteja tullaan järjestämään livenä terveysturvallisesti heti, kun se on mahdollista. Ajantasaisen tiedon rajoituksista löydät turvallisesti tapahtumissa -sivustoltamme.

Tutustu turvaohjeisiimme

Lippujen palautuksesta vastaa Ticketmaster Suomi. Ticketmaster on yhteydessä lipunostaneisiin asiakkaisiin, jotka ovat antaneet yhteystietonsa oston yhteydessä.

Verkkokaupassa luottokorttia, PayPalia tai Klarnaa maksutapana käyttäneiden lipun ostajien ei tarvitse tehdä mitään. Lipun hinta palautetaan ostossa käytetylle maksutavalle automaattisesti.

Mikäli liput on maksettu verkkopankin, Ticketmaster Suomen laskulla, Ticketmasterin lahjakortilla tai ostettu lippukaupasta, pyydämme täyttämään alla olevan lomakkeen palautusta varten 28.2.2022 mennessä.

Palautuslomake

Juan de Dios Magdalenon jatkotutkintokonsertissa kuulemme hänen tutkimuksensa tuloksia ja musiikillisia kokeiluja.

”Luovaa tuotantoni läpileikkaava pyrkimys pohtia moniarvoista maailmaa ja monitahoista yhteiskuntaa on johtanut minut tarkastelemaan ja tutkimaan musiikillisen ilmaisun muotoja, jotka poikkeavat musiikin historian viime vuosisatoina syvällisesti tutkituista dialektisista paradigmoista.

CMT:ssä tekemässäni taiteen tutkimuksessa olen jatkuvasti ennen kaikkea etsinyt luovalle työlleni kokonaiskehyksiä, joiden puitteissa voin yhdistellä ja kehittää useita jossain määrin erilaisiin esteettisiin näkemyksiin pohjautuvia ajallisia mikrorakenteita, joita näin ollen ohjaajat niidet ”omat” luontaiset ääniominaisuudet.

Taiteen alan tohtoritutkimukseni keskittyy siis tarkastelemaan erilaisia digitaalisia spatialisointikeinoja ja korkean tason ohjausrajapintoja, joiden avulla voin muotoilla tarkasti erilaisia monikanavaisia äänen spatialisointi-/diffuusiojärjestelmiä sekä ohjata niiden kehittymistä ja iterointia musiikkiteoksen aikana samalla tavalla kuin muitakin musiikin parametreja (kuten harmoniaa).”

Juan de Dios Magdalenon toisessa jatkotutkintokonsertissa kuulemme tämän tutkimuksen tuloksia ja erityisesti musiikillisia kokeiluja akustisten instrumenttien reaaliaikaisesta elektronisesta käsittelystä ja diffuusiosta DBAP-järjestelmän (distance-based amplitude panning) kautta.

Esiintyjät
– Max Savikangas, alttoviulu
– Mikko Raasakka, bassoklarinetti
– Adrian Rigopulos, kontrabasso
– Juan de Dios Magdaleno, sävellys ja eletroniikka

Ohjelma
– Alkusoitto – elektroniikkasoolo
– Uusi teos naisäänelle ja elektroniikalle
– Välisoitto – kiinteä media
– The fragility of time – bassoklarinetille, alttoviululle ja elektroniikalle
– Loppusoitto – elektroniikkasoolo

Lisätietoja: Anna Huuskonen, anna.huuskonen@uniarts.fi

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.