Jouluiset yhteislaulut tulevat jälleen!

Konserttisalissa raikaa jälleen joululaulut, kun jo perinteeksi muodostunut yhteislaulutilaisuus järjestetään jälleen maanantaina 28.11. klo 17 ja klo 19. Esilaulajana toimii tuttuun tapaan Yleisradion vuoden nuorisokuoro: turkulainen Chorus Iuvenalis Timo Lehtovaaran johdolla.

Tilaisuus toistetaan myös klo 19, jolloin yhteislaulut kuullaan myös suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä klo 19.02 alkaen.

Ilmaisliput saatavilla Musiikkitalon lipunmyynnistä maanantaista 14.11. klo 9 lähtien. Liput voi lunastaa palvelumaksua (1,5 €) vastaan myös Ticketmasterin verkkokaupasta. Verkossa lippuja on rajattu max. 4 lippua / asiakas, Musiikkitalon lipunmyyntipisteestä noudettuna ei lippurajoitusta ole.

Turkulainen Chorus Iuvenalis on valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2022–2023. Chorus Iuvenalis on yksi Puolalanmäen musiikkilukion kuoroista. Kuorotoiminta on ollut yksi musiikkilukion kulmakiviä. Jo vuonna 1981 silloinen musiikinopettaja Jarmo Kokkonen perusti kamarikuoron ja tyttökuoron; ensimmäinen sai nimekseen Camis ja jälkimmäinen Chorus Iuvenalis. Vuonna 1988 Puolalanmäen lukio sai musiikkilukion statuksen, ja toiminta laajeni entisestään mm. matkojen ja kilpailumenestysten myötä. Nykyään koulussa toimii kolme vakituista kuoroa, lisäksi ensimmäisen vuoden musiikkilinjalaiset laulavat puoli vuotta omassa kuorossaan.

Chorus Iuvenalis -kuorossa eli Juvessa laulaa noin 25 lahjakasta ja innokasta nuorta. Juve laulaa kaikenlaista musiikkia ja on innokkaasti etsimässä uusia diskanttikuoroteoksia ohjelmistoonsa. Chorus Iuvenalis esiintyy ahkerasti Turun seudulla erilaisissa tilaisuuksissa. Keväällä 2019 kuoro osallistui Riga Sings -kuorokilpailuun Latviassa ja sijoittui sarjassaan kolmanneksi. Vuonna 2020 Juve menestyi hienosti ensimmäisessä Erik Fordell -kuorokilpailussa Kokkolassa sijoittuen kahdeksan kuoron finaalissa jaetulle toiselle sijalle.

Chorus Iuvenalis -kuoroa on syksystä 2019 johtanut Puolalanmäen musiikkilukion lehtori Timo Lehtovaara. Lehtovaara on pitkän linjan kuorovaikuttaja Suomessa; hän on johtanut mm. perustamaansa Kamarikuoro Kampin Laulua, Suomen kanttorikuoroa, CCA-sinfoniakuoroa ja Turun konservatorion kamarikuoroa. Hän on myös opettanut kuoronjohtoa mm. Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla ja Klemetti-Opiston kesäkursseilla. Hänet tunnetaan myös musiikin sovittajana ja sovituksen opettajana. Puolalanmäen musiikkilukion lehtorina Lehtovaara on toiminut syksystä 2001 lähtien.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan Musiikkitalon lipunmyyntiin, osoitteeseen lipunmyynti@musiikkitalo.fi, mikäli et pääse osallistumaan konserttiin, niin voimme antaa lippusi toiselle.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Musiikkitalo, Yleisradio & Sulasolin Helsingin piiri

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut