Iiro Rantalan erilainen Jouluoratorio. Cantores Minores sekä Tiksola Co, Iiro Rantala, Mari Palo ja Mika Pohjonen. Kapellimestarina prof. Hannu Norjanen.

Iiro Rantalan säveltämä ja pastori Jaakko Heinimäen tekstiin perustuva Jouluoratorio kuullaan jälleen joulukuussa 2023 Musiikkitalossa. Cantores Minores kantaesitti Rantalan säveltämän teoksen vuonna 2012 ja esitti sen uudistetun version jouluna 2022. Cantores Minoresin lisäksi konserttisalin lavalle nousevat Tiksola Co. kamariorkesteri, Iiro Rantala pianon ääressä sekä sopraano Mari Palo ja tenori Mika Pohjonen. Kapellimestarina on professori Hannu Norjanen.

Näin teoksesta ja sen synnystä kertoo säveltäjä itse: “Neljänkymmenen vuoden iässä ihminen alkaa yleensä nostalgisoimaan nuoruuttaan. Tämä hupsutus iski minuunkin vuoden 2010 korvilla ja otin yhteyttä Cantores Minores -kuoroon, jonka riveissä vietin ikävuoteni 6-12. Kuoron nykyinen johtaja piti ajatuksesta tehdä jotain uutta yhdessä ja näin syntyi Jouluoratorio. Käsikirjoittajaksi kutsuimme kirjoittavan papin Jaakko Heinimäen. Jouluoratorio on valoisa ja melodinen teos Cantores Minoresille, kamariorkesterille sekä tenori- ja sopraanosolistille. Mukana orkesterissa on myös piano ja pallilla tököttää säveltäjä itse. Jouluoratorio perustuu Raamatun joulutarinaan, uusin sanankäänteinen kerrottuna. Sävelsin vuonna 2022 teokseen myös pari uutta osaa upeille solisteillemme. Tervetuloa Musiikkitaloon kokemaan tämä esitys! Iiro Rantala, säveltäjä”

Iiro Rantala – Jaakko Heinimäki:
Jouluoratorio

Esiintyjät:
Cantores Minores
Mari Palo, sopraano
Mika Pohjonen, tenori
Kuorosolisteja

Tiksola Co. -kamariorkesteri
Iiro Rantala, piano

Johtaa: Hannu Norjanen

Konserttiin on myynnissä myös VIP-paketti, joka sisältää:
– Podiumpaikan P-katsomossa, rivit 3-4.
– Tuntia ennen konsertin alkua Musiikkitalon Terassilämpiössä tapahtuvan taiteilijatapaamisen ja alkumaljan.
– Jouluoratorion vuonna 2013 julkaistun CD-äänitteen Iiro Rantalan nimikirjoituksella varustettuna.
VIP-paketin pääset ostamaan täältä!

Alkaen 35 € 49 € / 35 €

Kahvi ja avec?

Cantores Minores

Verkkosivut

Alkaen 49 € / 35 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut