Susanna Mälkki, kapellimestari
Mitsuko Uchida, piano

Ohjelma:
Karol Szymanowski: Konserttialkusoitto op. 12
Arnold Schönberg: Pianokonsertto
Antonín Dvořák: Sinfonia nro 8

Valssi, Scherzo, Adagio ja Rondo. Schönbergin pianokonsertto on kuin kamarimusiikkia sadalle soittajalle. Mutta millaiset ovat konserton solistilleen esittämät haasteet? Pianisti Mitsuko Uchida aloittaa vastauksensa vetämällä henkeä ja naputtamalla etusormella ohimoaan: ”Siinä on hemmetin paljon työtä aivoille! Tarvitaan omistautumista, energiaa ja itsepäistä tahtoa sen oppimiseen!”

Samoilla sanoilla voi kuvailla myös Uchidan lavakarismaa – valtava määrä energiaa ja omistautumista tiivistyneenä yhteen ihmiseen. Uchida on kunnioitettu, ikonisten levytysten ja esitysten pianoaatelinen, joka ”mainitaan samaan hengenvetoon kuin menneiden aikojen suuret pianistit kuten Schnabel ja Rahmaninov” (ABC Classic) Uchidan ja Pierre Boulezin levytys Schönbergin pianokonsertosta on saanut The Gramophone-lehden parhaan konserttolevytyksen palkinnon.

Antonín Dvořák kirjoitti kahdeksannen sinfoniansa juhlistamaan hänelle vuonna 1889 myönnettyä jäsenyyttä Tšekin tiede-, kirjallisuus- ja taideakatemiassa. Lisää akateemista tähtipölyä sinfonian päälle satoi seuraavana vuonna, kun Dvořák johti sen Englannissa saatuaan Cambridgen yliopiston kunniatohtorin arvonimen. Akateemisen juhlaprotokollan leimaamasta alkutaipaleestaan huolimatta sinfonia on jäykistelemätön ja luonteva, yksi säveltäjänsä ihastuttavimmista.

Alkaen 9,50 € 11,50 € / 9,50 €

Kahvi ja avec?

Helsingin kaupunginorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 11,50 € / 9,50 €

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut