Suomalaisen musiikin päivän visuaalisen konsertin on suunnitellut Kulttuurikomppania Eloa

Jo lunastetut konserttiliput 25.-26.11. ja 8.12. konsertteihin maksetaan asiakkaille takaisin. Myös 18.12. konsertin lipun voi halutessaan palauttaa. HKO tiedottaa lippupalautusten yksityiskohdista lipun ostaneille asiakkaille sekä verkkosivuillaan että sosiaalisen median kanavissamme niin pian kuin mahdollista.

Suomalaisen musiikin päivä 8.12.2020 
Veteen pudonnut kuu

Miten suomalaisen musiikin perinne jatkuu ja miltä muutos kuulostaa? Vuonna 2020 on koko musiikin kenttä poikkeuksellisessa tilanteessa, ja päivän aikana Helsingin kaupunginorkesteri avaa Helsingin muun musiikkikentän kanssa joitain lyhyitä tuokiokuvia musiikkiin tässä ja nyt. 
Päivän konsertit ovat lyhyitä, 30-45 minuutin mittaisia maistiaisia, joista voi turvavälein ja rauhallisen uteliain mielin valita itselleen sopivan kattauksen. 
Iltaklubille on vapaa pääsy. 
 
 
I Kaislapreludi 
II Veteen pudonnut kuu 
III Hohtava meri 
IV Marraskuun akvarelli 
V Kuun kellot 
 
– – veteen pudonneen kuun päälle ei pidä uida  
–Auli Särkiö: Vedenpeitto (2020) 
Veteen pudonnut kuu on visuaalinen konsertti, jossa yleisö katsoo veden pohjasta kohti pintaa: kuunkajoa, aaltojen mosaiikiksi särkemää taivasta, veden pinnalle putoilevia lehtiä ja hyönteisiä. Outoa mutta lumoavaa maailmaa värittävät kaikkialle tihkuva sininen valo ja esitystilan kattoon ripustettu monikerroksinen tyllikangas, johon valotaiteilija Valtteri Mustakallion visualisoinnit heijastuvat. 
Esityksen musiikki koostuu suomalaisista ja ranskalaisista kamarimusiikin harvinaisuuksista – kuin veden pohjassa kimaltavista unohdetuista aarteista – säveltäjinä mm. Lili Boulanger, Sulho Ranta, Maleena Linjama ja Väinö Raitio. Kokonaisuuden täydentävät laulujen vesi- ja kuutamoteemaiset tekstit. 
Konsertin on suunnitellut Heta Aho ja sen tuottaa kulttuurikomppania Eloa. 
Esityksen kesto on n. 45min, ei väliaikaa. Esitystila on esteetön. Esityksessä käytetään terveydelle vaaratonta teatterisavua. 
 
 
Iris Candelaria, laulu 
Taavi Oramo, laulu 
Livia Schweizer, huilu 
Joasia Cieslak, sello 
Matleena Nyman, piano 
Turkka Inkilä, elektroniikka 
Heta Aho, taiteellinen suunnittelu ja visualisointi 
Valtteri Mustalahti, valosuunnittelu ja visualisointi 
Daniel Rieder, visualisointi 
 
Claude Debussy: Syrinx (1913) 
Lili Boulanger: Reflets (1911)   
Turkka Inkilä: Uusi kaksoislaulu Auli Särkiön ja Eino Leinon teksteihin (2020) ke.   
Heta Aho: Det underliga havet (Ihmeellinen meri) (2016) 
Claude Debussy: La mer est plus belle que les cathédrales (Meri on katedraaleja kauniimpi) (1891) 
Oskar Merikanto: Myrskylintu (1901) 
Philippe Gaubert:  Trois aquarelles (Kolme akvarellia) (1921)                   
Maleena Linjama: Hämärissä (2017)                             
Sulho Ranta: Japanska akvareller (Japanilaisia akvarelleja) (1924-28)     
Väinö Raitio: Kuutamolla (1920) 
Claude Debussy: La cathédrale engloutie (Uponnut katedraali) (1910)      

Alkaen 6,5 € 6,5 € /

Kahvi ja avec?

Helsingin kaupunginorkesteri

Kotisivut

Alkaen 6,5 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut

Yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus ovat meille ykkösasioita. Olemme kiinnittäneet valtavasti huomiota koronapandemiasta johtuviin erikoisjärjestelyihin, jotta konserttielämys olisi mahdollisimman turvallinen ja vailla huolta.

Tutustuthan erikoisjärjestelyihin etukäteen tästä

Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä syötävää? Ennakkotilauksella säästät aikaa ja vaivaa, jolloin ehdit nautiskella kiireettömästi väliajasta.

Korona-aikana useissa konserteissa ei ole väliaikaa lainkaan. Näin vältetään ylimääräistä liikennettä lämpiössä ja käytävillä. Olet kuitenkin lämpimästi tervetullut nauttimaan tarjoiluistamme ennen konserttia!

Tilaa tarjoilut etukäteen tästä

Sijaintimme on niin keskeinen kuin olla voi: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.

Lue lisää Musiikkitaloon saapumisesta

Naulakko

Korona-aikana päällysvaatteet saa viedä mukanaan katsomoon. Suuret kantamukset on kuitenkin jätettävä naulakkoon. Naulakko on tänä poikkeusaikana maksuton.

Myöhästyminen

Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.

Kuvaaminen

Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia, tarkempia ohjeistuksia.

Pukeutuminen

Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista.

Musiikkitalo on täysin esteetön: meille ei ole kynnystä tulla. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat toimivat, ja opaskoirat ovat tervetulleita.

Lue lisää saavutettavuudesta tästä

Konserttisali

Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.

Camerata, Sonore ja Black Box

Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi.

Numeroimaton katsomo

Voit valita paikkasi vapaasti.

Katsomokartat

Konserttisali
Camerata
Black Box
Sonore
Organo