Pekka Kuusiston isännöimässä konsertti-illassa taidemusiikki pitää lujasti kädestä kotiplaneettaamme.

Pekka Kuusisto
viulu, kapellimestari

Musiikkitalon Kuoro

Eleriin Müüripeal
kuoronjohtaja

Tadeusz Wielecki
Przedzie sie nic II

Andrea Tarrodi
Paradisfåglar (ekS.)

Antti Auvinen
Uusi teos
Helsinki-variaatiot
(kantaesitys)

Hildur Guðnadóttir
Vishnaja Pamyat (ekS.)

Isobel Waller-Bridge
Temperatures (ekS.)

Vytautas Barkauskas
Partita sooloviululle

Igor Stravinsky
Psalmisinfonia

Pekka Kuusiston isännöimässä konsertti-illassa taidemusiikki ei käännä katsettaan pois, vaan pitää lujasti kädestä kotiplaneettaamme, sen kauneutta ja haavoja myötäelävästi tarkastellen.
Oudon kauniit paratiisilinnut lensivät Andrea Tarrodin sävellykseen Planet Earth -televisiosarjan inspiroimana ja Hildur Guðnadóttirin sävelmaailmat ovat tuoneet Tšernobylin ydinvoimalakatastrofin apokalyptiset tunnelmat miljoonien televisionkatsojien iholle.
Igor Stravinskylle Raamatun psalmit olivat hurmion ja haltioitumisen runoja, mutta hän löysi niiden säkeistä myös vihaa ja tuomioita, jopa kirouksia. ”Halusin antaa vastaiskun niille lukuisille säveltäjille, jotka olivat kohdelleet kaltoin näitä arvovaltaisia säkeitä käyttämällä niitä omien runollis-sentimentaalisten ’tunteidensa’ puujalkoina.”
Säveltäjä Antti Auvisen teokset ovat tiukasti ajassa kiinni. Hän uskoo, että nykyaikainen säveltäjä voi ilmaista musiikissaan näkemyksiä ympäröivästä maailmasta. Kantaesityksensä saava uusi sävellys on Helsinki-variaatiot -tilausteossarjan satoa.

Alkaen 9,50 € 11,50 € / 9,50 €

Kahvi ja avec?

Helsingin kaupunginorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 11,50 € / 9,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut