Klaus Mäkelä, kapellimestari

Ohjelma:
Pierre Boulez: Initiale
Sauli Zinovjev: Wiegenlied (ekS)
Gustav Mahler: Sinfonia nro 1

HKO:n syyskausi huipentuu Klaus Mäkelän tarjoilemaan ohjelmaan, jossa orkesteri on pääosassa joulukuun illan kirkkaasti valaiseva tähtenä.

”Kiitos ja kunnia professori Kajanukselle ja Filharmoniselle orkesterille Mahlerin sinfoniaan nro 1 tarttumisesta ja sen pääosin kiitettävästä esittämisestä.”

Helsingin kaupunginorkesteri soitti Gustav Mahlerin ensimmäisen sinfonian Suomen ensiesityksen 110 vuotta sitten Robert Kajanuksen johdolla, marraskuussa 1911. Nimimerkillä ”Bis” Hufvudstadsbladetiin kirjoittanut musiikkikriitikko Karl Fredrik Wasenius käytti runsaasti palstatilaa niin säveltäjän ja teoksen kuin esityksenkin ylistämiseen. ”Mistä voisimmekaan löytää meidän aikoinamme vertaisen tälle sinfonialle, jonka musiikki antaa viitteitä kypsyydestä ja suurenmoisuudesta!”

Sinfonian hitaassa osassa kuullaan yksi orkesterikirjallisuuden koskettavimmista kontrabassosooloista, mollisävellajiin nyrjäytetyn Jaakko kulta -melodian säveliin sommiteltu surumarssi.

Sauli Zinovjevin musiikki etenee laajoin siiveniskuin dramaturgisesta taitteesta toiseen ja pitää kuulijan otteessaan tiheäjuonisen elokuvan tavoin. Helsingin kaupunginorkesterin ja Oslon filharmonikkojen yhteinen tilausteos
Wiegenlied antaa orkesterille tilaisuuden loistaa ja säihkyä majesteettisesti.

Alkaen 9,50 € 11,50 € / 9,50 €

Kahvi ja avec?

Helsingin kaupunginorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 11,50 € / 9,50 €

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut