Musiikkitalon lavalle astelee Tonefestin iltakonsertissa luultavasti enemmän kitaravirtuositeettia kuin koskaan aiemmin!

Tuomas Wäinölä feat. Kiko Loureiro (BRA)

Suomen kiistatta kovimpiin kitaristitähtiin lukeutuva Tuomas Wäinölä julkaisi toisen sooloalbuminsa “Return of the Hometown Hero” syksyllä 2023. Wäinölä kuljettaa kuulijat albumin kappaleiden myötä eri maihin, paikkoihin ja tapahtumiin musiikillisen tarinankerronnan myötä.

Tuomas Wäinölä on kiertänyt Suomen suurimmat lavat eturivin artistien kanssa, muun muassa Nylon Beatin, Paula Koivuniemen, Raskasta joulua -kiertueen, Marko Hietalan sooloyhtyeen ja Anssi Kelan kitaristina. Hän on myös televisiotuotantojen luottokitaristi ja ansioitunut elokuvasäveltäjä.

Tuomaksen seuraksi Musiikkitalon lavalle nousee Kiko Loureiro, yksi kansainvälisesti arvostetuimpia metallikitaristeja. Loureiron ansioluettelosta löytyvät mm.yhtyeet Angra sekä Megadeth. Lisäksi Loureiro on julkaissut soolotuotantoaan.

Ande Nieri X Grand Discovery (BRA & FIN)

Brasilialainen kitaravirtuoosi Andre Nieri sekä kotimaisen jazzrockin terävä iskuryhmä Grand Discovery yhdistävät voimansa uudessa Andre Nieri X Grand Discovery -yhtyeessä. Dynaaminen voimakvartetti esittää materiaalia niin Andre Nierin kuin Grand Discoverynkin biisipankista.

Andre Nieri on yksi uuden sukupolven kiehtovimmista fuusiokitaristeista. Lontoon vuoden 2014 Guitar Idol -kilpailun voittaja on ihastuttanut kitarayleisöä ympäri maailmaa huikealla finger picking -tekniikallaan. Andren soitossa yhdistyy maukkaasti fuusiojazzin ja rockin maastoista kumpuavat vaikutteet pienellä brasilialaisella twistillä paketoituna. Guitar Idol -voiton jälkeen Nieri on toiminut mm. legendaarisen rumpuvirtuoosi Virgil Donatin kitaristina sekä opettanut Los Angelesin maineikkaassa Musicians Institutessa.

Grand Discovery on energinen fuusiojazz ja proge vaikutteita sekoitteleva ryhmä. Bändin keulahahmoina toimivat pääosin sävellyksistä vastaava kosketinsoittaja Panu Rauhala, joka tunnetaan myös pelimusiikin huippuyhtye Game Music Collectivesta sekä rumpali Tuomas Rauhala, joka on vaikuttanut aiemmin mm. monien metallidiggareiden arvostamassa For The Imperium -yhtyeessä. Basson varressa operoi mm. kultakurkku Noora Louhimon bändissä vaikuttanut Ari-Pekka Kauppinen.

Juha Björninen & Tuigu

Juha Björninen kuuluu suomalaisten kitaristien kategoriaan “legenda”. Juhan soitto on ollut inspiraatio ja esikuva lukemattomille kitaristeille jo usean vuosikymmenen ajan. Björninen on työskennellyt useiden artistien kanssa, joiden joukossa ovat muun muassa Kirka, Laura Voutilainen, Jari Sillanpää ja Bablo, sekä soittanut muun muassa Jukka Gustavsonin, Piirpauken, Vesa-Matti Loirin ja Pekka Pohjola Groupin kanssa. Björninen on tehnyt yhteistyötä Kassu Halosen kanssa yli 20 vuotta ja toiminut studiokitaristina vuodesta 1975 lähtien.

Björninen on yksi Suomen eniten levyttäneistä muusikoista. Tilastojen mukaan Björnisen kitarointia on kuultu reilusti yli 4000:llä suomalaisella levytyksellä.

Juha Björninen nousee Musiikkitalon lavalle yhtyeensä Tuigun kanssa. Konsertissa päästään kuulemaan, kuinka Björnisen tunnistettava kitarointi sulautuu etnojazzin muotoon. Luvassa takuuvarma musiikkimatka maailmalle!

Martin Miller Session Band (GER)

Saksalainen Martin Miller on noussut maailmanlaajuiseen suosioon sosiaalisen median kautta, jossa jo pelkästään YouTubessa kitaristin videoita on katseltu yli 120 000 000 kertaa. Martin Miller Session Band lataa ilmoille upeita ja virtuoosimaisia versioitaan 70-, 80- ja 90-lukujen ja muiden aikakausien rakastetuista kappaleista, sekä konsertissa kuullaan myös miehen omaa tuotantoa.

Kitaristina Miller rakentaa kitarisminsa rockin, metallin, jazzin ja fuusion estetiikasta. Millerin soittoa hallitsee tekninen taituruus ja virtuositeetti, jota tarjoillaan juuri niiss kohdissa, missä kuulijan tuleekin loksauttaa leukansa auki.

Miller on tehnyt yhteistyötä myös Tonefesteillä klinikoivien ja esiintyvien Kiko Loureiron sekä Mattias Eklundhin kanssa.

Konsertin kesto on n. 3,5 h sis. väliajan.

Tonefest Enterprises Oy

Tonefest Enterprises Oy

Alkaen 52 € 63 € / 52 €

Kahvi ja avec?

Tonefest Enterprises Oy

Verkkosivut

Alkaen 63 € / 52 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut