Eva Väljaots ja Hanna Ryynänen ovat kanteleensoittajia, jotka edustavat kanteleperinteitä Suomenlahden molemmilta puolilta. Eva Väljaots on virolainen kansanmuusikko, joka rakastaa perinteisillä, eri kokoisilla kanteleilla soittamista. Häntä kiehtovat kunkin soittimen ainutlaatuisuus ja niille tyypilliset ominaispiirteet. Hanna Ryynänen soittaa erilaisia suomalaisia kanteleita 5-kielisestä pienkanteleesta 39-kieliseen konserttikanteleeseen. Viime vuosien aikana Hannalle erityisen läheiseksi instrumentiksi on muodostunut Saarijärven kantele, jonka kirkkaasta ja sävykkäästä soinnista hän inspiroituu aina uudelleen.

Evaa ja Hannaa yhdistää kiinnostus eri kanteleperinteitä kohtaan. Heidän yhteiskonsertissaan kuullaan muusikoiden omien sävellysten ja improvisaatioiden lisäksi musiikkia karjalaisesta kanteleperinteestä. Ohjelma koostuu niin muusikoiden soolo- kuin duoesityksistä useilla eri kanteleilla tulkittuina.

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja synttäriviikon ajan 6.9.–12.9. klo 17. Sateen sattuessa konsertti pidetään sisätiloissa.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Helsingin Musiikkitalo Oy

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut