Kata Vuoriston konsertti Catavento

Portugalin kielen sana Catavento tarkoittaa tuuliviiriä, joka toimii metaforana ja ohjaavana periaatteena laulaja-säveltäjä Kata Vuoriston konsertissa.

Tuuliviiri symboloi globaalin muusikon identiteetin alati kehittyvää ja muuttuvaa luonnetta, joka muotoutuu inspiraation ja erilaisiin musiikillisiin perinteisiin, paikkoihin ja yhteisöihin uppoutumisen myötä.

Catavento on tutkimusmatka oman identiteetin liikkuvuuteen ja kunnianosoitus taiteellisen ilmaisun rajattomille mahdollisuuksille. Kata tarkastelee tapoja, joilla muusikkous on kehittynyt hänen viime vuosien matkoillaan ja sävellystyössään, ja keskittyy erityisesti viimeisimpään Brasiliaan suuntautuneeseen kenttämatkaan, jonka hän teki yksinomaan tätä taiteellista tutkimusmatkaa varten.

Vuoriston sävellykset ammentavat inspiraatiota Brasilian, Portugalin ja kotimaansa Suomen rikkaista musiikkiperinteistä. Konsertissa esiintyy muusikoita erilaisista taustoista, ja konsertti osoittaa, miten kulttuurien välinen uppoutuminen on vaikuttanut hänen musiikkiinsa. Catavento esittää sävellyksiä unenomaisesta melankoliasta mukaansatempaaviin rytmeihin ja harmonisiin a cappella -sovituksiin. 

Global Fest, 13.-15.12.2023

Global Fest 2023 on Sibelius-Akatemian Global Music aineryhmän opiskelijoiden, opettajien, alumnien ja erikoisvieraiden kahdeksas vuosittainen festivaali.

Global Music aineryhmä kokoaa yhteen taiteilijoita maailman eri kolkista ja keskittyy kulttuurienväliseen vuoropuheluun ja yhteistyöhön, uuden taiteen yhteiseen luomiseen ja maailmankansalaisuuden tunteen edistämiseen. Luvassa on dynaamisia, innovatiivisia ja innostavia konsertteja ja pop up -tilaisuuksia, joissa esiintyjät kaikkialta maailmasta juhlistavat planeettamme monimuotoisuutta. Mukana on esiintyjiä eri puolilta maailmaa.

Tutustu Global Festin ohjelmaan

Lisätietoka: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut