Emmi Uimosen maisterikonsertti ''The Wind Machine''

Pianisti Emmi Uimosen maisterikonsertissa kuullaan Uimosen kuluneen vuoden aikana säveltämiä ja sovittamia uusia kappaleita. Kappaleet ovat saaneet alkunsa hänen Rio de Janeiron viime syksyisellä kenttäopintomatkallaan, Euroopan halki kesällä tehdyllä roadtripillä ja kotimaisemissa täällä Pohjolassa.

Tuuli elementtinä on ollut sävellyksiä luodessa toistuva inspiraation lähde niin sen toscanalaisen pellon pintaan muodostamana pehmeänä heinien tanssina, kuin raakana voimana, jolla se paiskoo Atlantin korkeita aaltoja Ipaneman rantaan.

Ideoiden tasolla se edustaa myös Uimosen suhtautumista kappaleiden sävellysprosessiin ja luovaan työhön; tuulen lailla kukin kappale on saanut muovata oman reittinsä kesyttämättömänä, juuttumatta ihmisten tekemiin genrerajoihin ja määritelmiin. Konsertissa kuullaankin laajasti vaikutteita niin modernista jazzista, brasilialaisesta sambasta ja chorosta, ja pohjoismaisesta kansanmusiikista.

Konsertissa Uimonen orkestereineen saa teeman mukaisesti ilman virtaamaan itse. Uimonen sävelsi ja sovitti tämän konsertin kappaleet 10-henkiselle ensemblelle, jossa on komppiryhmän pianon, basson ja rumpujen lisäksi seitsemän puhallinsoitinta: kaksi trumpettia ja pasuunaa sekä kolme saksofonia.

Global Fest, 13.-15.12.2023

Global Fest 2023 on Sibelius-Akatemian Global Music aineryhmän opiskelijoiden, opettajien, alumnien ja erikoisvieraiden kahdeksas vuosittainen festivaali.

Global Music aineryhmä kokoaa yhteen taiteilijoita maailman eri kolkista ja keskittyy kulttuurienväliseen vuoropuheluun ja yhteistyöhön, uuden taiteen yhteiseen luomiseen ja maailmankansalaisuuden tunteen edistämiseen. Luvassa on dynaamisia, innovatiivisia ja innostavia konsertteja ja pop up -tilaisuuksia, joissa esiintyjät kaikkialta maailmasta juhlistavat planeettamme monimuotoisuutta. Mukana on esiintyjiä eri puolilta maailmaa.

Tutustu Global Festin ohjelmaan

Lisätietoja: Janne Ikäheimo, janne.ikaheimo@uniarts.fi

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut