Ghost World

Kouvolassa 2014 perustettu Ghost World on uuden kotimaisen vaihtoehtorockin mielenkiintoisimpia nimiä, joka vie kuulijansa aikamatkalle 90-luvun vaihtoehtorockin ja melankolisten kesäiltojen ajattomaan maailmaan. Nelikon dynaaminen musiikillinen tunnelataus imee kuulijan sisäänsä kuin portti toiseen, kohisevan uniseen ja lasisen kauniiseen ulottuvuuteen. Tässä on juuri se yhtye, jonka tahdissa on hyvä antaa hiusten kasvaa ja harhailla samalla itsensä eksyksiin omiin haaveisiinsa.

Yhtyeen Ghost World -debyyttialbumi piti sisällään rosoista mutta tiukkaa yhteensoittoa, kirskuvia kitaraliidejä ja kauniita pop-melodioita kaiken raakuuden keskellä. Kevyempään ulosantiin siirtynyt yhtye julkaisi toisen albuminsa Spin loppukesästä 2018, ja tällä kertaa muistiin tallentui uudenlaisia säveliä.

”Eräänä päivänä päässäni alkoi soida erilainen musiikki. Ensin tulivat melodiat ja sitten sovitukset. Uudistus tuli kuin itsestään ulos eikä niinkään väkisin vääntämällä”, kertoo yhtyeen laulaja-kitaristi Liisa Tani.

Bändin kolmas albumi ”Altar” näki päivän valon huhtikuussa Svart Recordsin kautta.

*****

Rosita Luu

Emma-ehdokkuuden Samettisuu-albumillaan saanut Rosita Luu on monipuolinen artisti, jonka albumeilla on kuultu kaikuja niin glam rockista, popista, elektrosta, soulista kuin kantristakin. Monipuolisuus ja uteliaisuus lauluntekijänä onkin yksi artistin tavaramerkeistä sanoituksien lisäksi. Lyriikoiden pohjavire on ihmisyyttä, erheitä ja isoja tunteita syvästi ymmärtävä, eikä Rosita Luun maailmassa mikään ole mustavalkoista tai pyhää.

Rosita Luu valittiin vuonna 2021 YleX:n tulevaisuuden tähtiä ennustavaan Läpimurto-listaukseen.

Alkaen 18 € 18 € /

Kahvi ja avec?

Helsingin Musiikkitalo Oy

Verkkosivut

Alkaen 18 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut