FT, Sibelius-Akatemian urkumusiikin professori Enzio Forsblom (1920–1996) kuului Suomen urkutaiteen johtohahmoihin viime vuosisadan jälkipuoliskolla.

Hänen panoksensa esiintyvänä taiteilijana, historiallisten esittämiskäytäntöjen tutkijana, pedagogina ja urkujen suunnittelijana oli merkittävä. Suurelle yleisölle Forsblom tuli tunnetuksi erityisesti Bach-levytyksistään ja radio-ohjelmistaan. Symposiumin esitelmät valaisevat Forsblomin toimintaa urkutaiteen alalla historiallisessa yhteydessään. Ohjelmaan sisältyy myös musiikkiesityksiä Organo-salin uruilla.

Sixten Enlund, Markku Heikinheimo, Matti Huttunen, Timo Kiiskinen,

Peter Peitsalo, Liisa Steinby, Pekka Suikkanen, Hannu Taanila ja Ville Urponen

Tapahtumaan on 20 paikkaa. Varaa paikkasi tällä lomakkeella: https://q.surveypal.com/Forsblom-symposium/0

Tapahtuma tullaan myös streamaamaan. Linkki streamiin:
https://www.youtube.com/user/SibeliusAcademy/live

Ohjelma 21.11.2020 klo 10–16.15
klo 10–10.15 Symposiumin avaus, Peter Peitsalo

10.15–10.45 Enzio Forsbloms insats för kyrkomusiken i Borgå stift, Sixten Enlund

10.45–11.15 Enzio Forsblom urkujen suunnittelijana, Pekka Suikkanen

11.15–11.45 Enzio Forsblom, urkutaiteen ideologi ja poliitikko, Markku Heikinheimo

11.45–13 lounastauko

13–13.15 Fantasia teemasta ”Aja hiljaa, isi”, Timo Kiiskinen

13.15–13.45 Enzio Forsblom musiikin tutkijana, Matti Huttunen

13.45–14.15 Enzio Forsblomin levytykset, Ville Urponen

14.15–14.45 kahvitauko

14.45–15 J. S. Bach: Praeludium et Fuga in h, BWV 544, Ville Urponen

15–15.30 Taiteilijuuden problematiikka Forsblomin romaanissa Omega, Liisa Steinby

15.30–16 Enzio Forsblom radiossa, Hannu Taanila

16.–16.15 J. S. Bach: Contrapunctus I ja XIV teoksesta Die Kunst der Fuge, BWV 1080, Ville Urponen

Lisätietoja: Matti Leisma, matti.leisma@uniarts.fi
Peter Peitsalo, peter.peitsalo@uniarts.fi

30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta
Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemiasta valmistuivat ensimmäiset musiikin tohtorit. Tähän mennessä heitä on valmistunut yli 200. Kansainvälisesti arvostettu ja uraauurtava Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutus tuottaa ammattilaisia vaativiin taiteen, tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijatehtäviin.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut

Yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus ovat meille ykkösasioita. Olemme kiinnittäneet valtavasti huomiota koronapandemiasta johtuviin erikoisjärjestelyihin, jotta konserttielämys olisi mahdollisimman turvallinen ja vailla huolta.

Tutustuthan erikoisjärjestelyihin etukäteen tästä

Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä syötävää? Ennakkotilauksella säästät aikaa ja vaivaa, jolloin ehdit nautiskella kiireettömästi väliajasta.

Korona-aikana useissa konserteissa ei ole väliaikaa lainkaan. Näin vältetään ylimääräistä liikennettä lämpiössä ja käytävillä. Olet kuitenkin lämpimästi tervetullut nauttimaan tarjoiluistamme ennen konserttia!

Tilaa tarjoilut etukäteen tästä

Sijaintimme on niin keskeinen kuin olla voi: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.

Lue lisää Musiikkitaloon saapumisesta

Naulakko

Korona-aikana päällysvaatteet saa viedä mukanaan katsomoon. Suuret kantamukset on kuitenkin jätettävä naulakkoon. Naulakko on tänä poikkeusaikana maksuton.

Myöhästyminen

Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.

Kuvaaminen

Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia, tarkempia ohjeistuksia.

Pukeutuminen

Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista.

Musiikkitalo on täysin esteetön: meille ei ole kynnystä tulla. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat toimivat, ja opaskoirat ovat tervetulleita.

Lue lisää saavutettavuudesta tästä

Konserttisali

Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.

Camerata, Sonore ja Black Box

Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi.

Numeroimaton katsomo

Voit valita paikkasi vapaasti.

Katsomokartat

Konserttisali
Camerata
Black Box
Sonore
Organo