Nokkahuiluguru Eero Saunamäki soittaa konsertissaan kymmentä erilaista nokkahuilua ja muuttaa käsityksesi maailman väärinymmärretyimmästä soittimesta!

Ihmisillä ympäri maailman on nokkahuilusta omakohtaista kokemusta, ja se kokemus on yleensä hyvin ristiriitainen. Monien mielestä nokkahuilu on vain se kermanvärinen koulussa soitettava pilli ja joillekin jopa instrumenttien pakkoruotsi! Ammattilaisen käsissä nokkahuilu on kuitenkin erittäin monipuolinen ja kiehtova soitin, jonka historia ulottuu lähes tuhannen vuoden taakse. Nokkahuilu on maailman väärinymmärretyin soitin!

Nokkahuiluguru-esityksessään Suomen tunnetuin ammattinokkahuilisti Eero Saunamäki muuttaa yleisön käsitykset nokkahuilusta. Konsertissa kuullaan musiikkia keskiajalta nykypäivään soitettuna kymmenellä eri nokkahuilulla sekä instrumentteihin, niillä esitettäviin teoksiin sekä itse esiintyjään liittyviä, kiehtovia tarinoita. Tutuksi tulevat niin keskiaikaiset narrit, nokkahuilun kulta-aika 1700-luvulla kuin myös oman aikamme käsitykset nokkahuilusta koulu- ja nykymusiikkisoittimena. Tiesitkö, että nokkahuilulla on opetettu häkkilintuja laulamaan barokin aikana? Tai että sillä voi beatboxata? Musiikkitalon Nokkahuiluguru-konsertissa kuullaan myös Jukka Linkolan uunituoreen nokkahuilusonaatin kantaesitys.

Eero Saunamäki on toiminut ammattinokkahuilistina 20 vuoden ajan. Saunamäki on esiintynyt lukuisia kertoja sinfoniaorkestereiden solistina, kantaesittänyt kymmeniä teoksia ja hän on tunnettu esiintymisistään mm. Linnan juhlissa. Saunamäen soittoa kuullaan kamarimusiikkifestivaalien, klubien ja äänitteiden lisäksi mm. elokuvissa, tietokonepelissä ja hänen omalla YouTube-kanavallaan. Saunamäki toimii freelance-muusikkona, opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä vanhan musiikin festivaali BRQ Vantaan päätuottajana. Hänen muusikkotaustansa on erittäin monipuolinen ja hänen tavoitteenaan on osaamisensa ja persoonansa avulla tuoda nokkahuilua tunnetuksi positiivisella tavalla.

Musiikkitalon säätiö ja MES tukevat tämän konsertin järjestämistä, Taike Saunamäen taiteellista työskentelyä.

Eero Saunamäki, nokkahuilut
Marko Hilpo, piano

Facebook-tapahtuma

Saunamäki Solutions Oy

Alkaen 15 € 20 € / 15 €

Kahvi ja avec?

Saunamäki Solutions Oy

Verkkosivut

Alkaen 20 € / 15 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut