Kahden oopperan esityskokonaisuudessa nähdään kaksi koomista oopperaa: Gaetano Donizettin yksinäytöksinen Il Campanello sekä Gioachino Rossinin La Gazzetta

Seuraamme koronarajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamaan määräykseen perustuen Sibelius-Akatemian tapahtumat on peruttu yleisöltä 31.1.2022 saakka. Rajoitus koskee Helsingin toimipisteitä. Osa konserteista toteutetaan verkkokonsertteina.

Tutustu turvaohjeisiimme

Molemmat oopperat esitetään alkuperäiskielellä italiaksi.

Esiintyjät
Sibelius-Akatemian ooppera

Markus Lehtinen ja Aku Sorensen, musiikin johto
Markku Nenonen, ohjaus ja lavastussuunnittelu
Taina Relander, puvustussuunnittelu
Tuija Luukkainen, maskeeraussuunnittelu
Essi Santala, valosuunnittelu

Esiintyjät: Ruusu-Maaria Brousseau, Akseli Ferrand, Fanny Henn, Martin Iivarinen, Ruut Karhula, Akseli Mattila, Marianne Montonen, Emma Mustaniemi, Peter Norris, Júlia Pérez Arquillo, Janne Sihvo, Johanna Takalo, Olli Tikkanen

Il Campanello (1841)
Juhlaväki on kokoontunut juhlistamaan arvostetun apteekkari Don Annibalen häitä. Juhlintaan osallistuu myös Serafinan, nuoren morsiamen, entinen mielitietty Enrico, joka haluaa voittaa Serafinan takaisin. Pariskunnan hääyö keskeytyy kerrasta toiseen, kun valepukuinen Enrico astuu apteekkiin mitä mutkikkaampien tarpeiden kanssa, eikä apteekkarilla ole muuta vaihtoehtoa, kuin yrittää auttaa asiakastaan. Miten käy lopulta hääyön, kun apteekin ovikello soi taukoamatta ja aamu alkaa pian sarastaa?

La Gazzetta (1816)
Kaupungissa kuhisee, kun napolilainen mahtimies Don Pomponio on julkaissut sanomalehdessä ilmoituksen, jossa hän etsii tyttärelleen, kauniille Lisettalle, aviomiestä. Isältään salassa Lisetta on kihlautunut Filippon, nuoren majatalonpitäjän kanssa, joka ei Don Pomponion mielestä ole missään nimessä sopiva sulhasehdokas.

Samaan aikaan majataloon saapuu varakas kosijaehdokas Alberto, joka väärinkäsityksen myötä iskeekin silmänsä kylässä asuvaan Doraliceen, luullen tätä Don Pomponion tyttäreksi. Tyytyväisenä Albertoon, Pomponio aikoo esitellä kosijaehdokkaan tyttärelleen. Lisetta ei ole kuitenkaan ehdokkaasta yhtä innoissaan ja uhmaa isänsä tahtoa. Filippon aiheuttamien väärinkäsitysten ja valeasujen sekoittama Don Pomponio on lopulta vaikean valinnan edessä: hyväksyäkö nuorten rakkaus vai heiluttaako hyvästit rakkaalle tyttärelleen.

Esitykset
Sonore, Musiikkitalo:
3.5.2022 klo 18.30
4.5.2022 klo 18.30
6.5.2022 klo 18.30
8.5.2022 klo 15

Järvenpää-talon Sibelius-sali:
10.5.2022 klo 18.30

Lisätietoja: Mirka Rättyä, mirka.rattya@uniarts.fi

Sibelius-Akatemian ooppera
Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen opiskelijat esiintyvät opintojensa aikana neljässä täysimittaisessa produktiossa ja yhdessä pianistin kanssa esitettävässä dramatisoidussa konsertissa. Oopperakoulutuksen produktiot toteutetaan yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten oopperan ja näyttämötaiteen ammattilaisten kanssa.

Alkaen 11,50 € 34 € / 11,50 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Alkaen 34 € / 11,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut