Esittelyssä Benack III/Toftemark Quintet.

Benny Benack III ja Andreas Toftemark esiintyvät jälleen yhdessä New Yorkissa tehtyjen aiempien yhteistyöhankkeiden ja viime vuoden CPH Jazz Festival -tapahtuman konserttien jälkeen! Syyskuussa he kiertävät Tanskassa, Suomessa, Englannissa, Saksassa ja Ruotsissa. 
 
Benack on yksi uuden jazz-muusikkosukupolven kuuluisimpia trumpetinsoittajia ja laulajia. Hän on työskennellyt monien jazzin suurnimien, kuten Christian McBriden ja Veronica Swiftin, kanssa New Yorkin arvostetuimmilla jazz-klubeilla, joihin lukeutuvat esim. Birdland, Dizzy’s Coca-Cola Club ja Lincoln Center. Downbeat-lehti on myös tunnustanut hänet yhdeksi jazzin uusista huippunimistä sekä trumpetinsoittajana että laulajana. Toftemark on esiintynyt monilla maailmankuuluilla jazz-klubeilla New Yorkissa, Amsterdamissa, Pariisissa ja Berliinissä. Hänen kehuttu debyyttialbuminsa ”A New York Flight” julkaistiin vuonna 2021, ja hän on jo vahvistanut asemansa yhtenä Tanskan halutuimmista nuorista jazz-muusikoista. 
 
Bändi koostuu uutterista, New Yorkista kotoisin olevista muusikoista, joihin lukeutuvat rumpali Joe Peri, pianisti Rasmus Sørensen ja basisti Kaisa Mäensivu. Yhdessä he luovat ekstroverttia ja svengaavaa musiikkia, joka inspiroi ja innostaa yleisöä. 

Esiintyjät 

Benny Benack – laulu ja trumpetti
Andreas Toftemark – saksofoni
Rasmus Sørensen – piano
Kaisa Mäensivu – kontrabasso
Joe Peri – rummut

Tutustu kvintettiin näistä linkeistä:

https://www.bennybenackjazz.com/
https://andreastoftemark.com/
https://open.spotify.com/album/2R79wnVSFR3ho58tBwh6xo?si=_0KjxuscSHClzSKBKYJsvg
https://open.spotify.com/album/38HaawgHqRmb74d90jOgWk?si=VUsDkdFeRZS1X2YwdhIPIA

Lisätiedot: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi 

Alkaen 18 € 23 € / 18 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Alkaen 23 € / 18 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut