Brittiläisen Chineke! Orchestran solisti, sellisti Sheku Kanneh-Mason, muokkaa uusiksi mielikuvia klassisesta musiikista.

Brittiläisen Chineke! Orchestran solisti, sellisti Sheku Kanneh-Mason, muokkaa uusiksi mielikuvia klassisesta musiikista. Hänen ensimmäisellä levyllään Šostakovitš sai rinnalleen Bob Marleytä, ja hänen toinen levynsä ylsi brittilistojen top-kymppiin. Kun Kanneh-Mason esitti serenadin prinssi Harryn ja Meghan Marklen häissä, tv-katsojia oli kaksi miljardia.

Sellisti tunnetaan klassisen musiikin harrastajien piirissä kuitenkin ennen kaikkea kyvyistään. Vuonna 2016 Kanneh-Mason palkittiin BBC:n parhaana nuorena muusikkona. Sen jälkeen hän on kiertänyt maailman parhaita konserttisaleja New Yorkin Carnegie Hallista Amsterdamin Concertgebouwiin.

Musiikkitalossa Kanneh-Mason esiintyy Chineke! Orchestran kanssa. Kontrabasisti Chi-Chi Nwanoku perusti kokoonpanon vuonna 2015 lähtökohtanaan huomio, että hän oli ollut ainoa rodullistettu soittaja kaikissa orkestereissa 35-vuotisen uransa aikana.

Juhlaviikkojen konsertti rikkoo ikiaikaisia oletuksia klassisen musiikin soittajista ja säveltäjistä mutta täyttää odotukset musiikin laadusta.

Chineke! Orchestra
Kevin John Edusei, kapellimestari
Sheku Kanneh-Mason, sello

Ohjelma:
Brian Nabors: Pulse
Dmitri Šostakovitš: Sellokonsertto nro 2
William Dawson: African-American Folk Symphony

Alkaen 27 € 27 € /

Kahvi ja avec?

Helsingin juhlaviikot

Verkkosivut

Alkaen 27 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut