Koominen ooppera sijoittuu kuvitteelliseen Loxfordin kylään, jossa moraalista valtaa pitää kylän silmäätekevistä koostuva toimikunta.

Benjamin Britten: Albert Herring

26.11. klo 18.30
Kesto: 180 min
Väliajat: 1
Sonore, Musiikkitalo

Benjamin Brittenin kolminäytöksinen koominen ooppera sijoittuu kuvitteelliseen Loxfordin kylään, jossa moraalista valtaa pitää kylän silmäätekevistä koostuva toimikunta.

Keväisenä päivänä toimikunta kokoontuu Lady Billowsin luokse valitsemaan tuleviin kevätjuhliin May Queeniä – neitseellistä neitoa. Kukaan kylän nuorista naisista ei kuitenkaan ole maineeltaan täysin puhdas ja toimikunta päätyy yllättäen ehdottamaan kevätneidoksi vihanneskauppiaan poikaa – hieman yksinkertaisenakin pidettyä nuorta Albertia. Äidinpoika Albertilla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin suostua vastentahtoisesti ylhäältä määrättyyn rooliin.

Victoria Newlynin (Guildhall School of Music) ohjauksessa tapahtumat sijoitetaan II Maailmansodan jälkeiseen Englantiin, jossa yhteiskunta ja aiemmat tiukat normit ovat avautumassa. Oopperan edetessä, myös moraalisesti puhtaalta näyttävien hahmojen pinnan alta kuoriutuvat esiin heidän todelliset mielihalunsa.

Eric Crozierin libretto pohjautuu Guy Maupassants’sin novelliin Le Rosier de Madame Husson (suom. Rouva Hussonin mallipoika).

Sibelius-Akatemian ooppera ja orkesteri
Markus Lehtinen ja Cloe Dufresne, musiikinjohto

Victoria Newlyn, ohjaus
Sampo Pyhälä, lavastussuunnittelu
Taina Relander, puvustussuunnittelu
Tuija Luukkainen, maskeeraussuunnittelu
Eero Erkamo, valosuunnittelu

Esitykset
20.11. klo 18.30, ensi-ilta
21.11. klo 16.00
23.11. klo 18.30
24.11. klo 18.30
26.11. klo 18.30
27.11. klo 18.30

Alkaen 11,5 € 34 € / 11,5 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Kotisivut

Alkaen 34 € / 11,5 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut

Yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus ovat meille ykkösasioita. Olemme kiinnittäneet valtavasti huomiota koronapandemiasta johtuviin erikoisjärjestelyihin, jotta konserttielämys olisi mahdollisimman turvallinen ja vailla huolta.

Tutustuthan erikoisjärjestelyihin etukäteen tästä

Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä syötävää? Ennakkotilauksella säästät aikaa ja vaivaa, jolloin ehdit nautiskella kiireettömästi väliajasta.

Korona-aikana useissa konserteissa ei ole väliaikaa lainkaan. Näin vältetään ylimääräistä liikennettä lämpiössä ja käytävillä. Olet kuitenkin lämpimästi tervetullut nauttimaan tarjoiluistamme ennen konserttia!

Tilaa tarjoilut etukäteen tästä

Sijaintimme on niin keskeinen kuin olla voi: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.

Lue lisää Musiikkitaloon saapumisesta

Naulakko

Korona-aikana päällysvaatteet saa viedä mukanaan katsomoon. Suuret kantamukset on kuitenkin jätettävä naulakkoon. Naulakko on tänä poikkeusaikana maksuton.

Myöhästyminen

Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.

Kuvaaminen

Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia, tarkempia ohjeistuksia.

Pukeutuminen

Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista.

Musiikkitalo on täysin esteetön: meille ei ole kynnystä tulla. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat toimivat, ja opaskoirat ovat tervetulleita.

Lue lisää saavutettavuudesta tästä

Konserttisali

Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.

Camerata, Sonore ja Black Box

Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi.

Numeroimaton katsomo

Voit valita paikkasi vapaasti.

Katsomokartat

Konserttisali
Camerata
Black Box
Sonore
Organo