Beethovenin jousikvartettojen kokonaisesitys, osa MUSIIKKI: Kamus & Minna Lindgren valottavat mestarin sävellysprosessia. Ohjelmassa mm. Grosse Fuge.

Konsertin uusi päivämäärä on 14.12.2021 (ed. 4.12.2020 / 26.4.2021): Osta liput täältä.

Aiemmin ostetut liput käyvät sellaisenaan uudelle päivälle.

Liput voi palauttaa 16.5.2021 saakka, ja palautuksia hoitaa Ticketmaster. Mikäli et pyydä palautusta lipunhinnasta tähän mennessä, lippurahat tilitetään konserttijärjestäjälle. Ohjeet lippujen palautukseen. Kaikille lipunostaneille, jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa oston yhteydessä, on lähetetty tiedote ohjeineen myös sähköpostitse.

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa. Huomioithan, että useiden peruuntuneiden tapahtumien vuoksi palautusten käsittelyssä on yhä ajoittain ruuhkaa. Tästä johtuen uusien palautusten käsittelyyn saattaa mennä jopa 30 päivää.

Ennen konserttia klo 18.15–18.45 pidetään etkot, joilla virittäydytään illan konserttiin Minna Lindgrenin ja Kamuksen seurassa.

Beethovenin luovuus ja lahjakkuus, käsityöläisyys ja perinpohjaisuus, egomania ja humanismi koetaan 17 mestarillisen jousikvarteton läpi keväällä 2021. Beethoven ja hänen juhlavuotensa ovat järkäleitä, joita Beethoven Effect tarkastelee tuoreesti ja uusia näkökulmia etsien. Asemansa Suomen musiikkielämän huipulla vakiinnuttanut Kamus yhdistää sarjan eri konserteissa varhaisia ja myöhäisiä kvartettoja osoittaen tulkinnoillaan Beethovenin ajankohtaisuuden.

Kirjailija Minna Lindgren pudistaa pölyt juhlavuotta viettävän, musiikinhistorian vaikutusvaltaisimmaksi nimitetyn säveltäjän yltä. Vuosien 1800 ja 1826 välillä syntyneet kvartetot yhdistetään Beethoven Effect -syklissä kuudeksi eri teemaksi. Musiikki avaa Beethovenin sävellysprosessia ja siihen sisältyvää luovuutta sekä valtavaa työmäärää.

Kamus:
Terhi Paldanius ja Jukka Untamala, viulu
Jussi Tuhkanen, alttoviulu
Petja Kainulainen, sello

Minna Lindgren, konsertin esittely

OHJELMA:
Ludwig van Beethoven (1770–1827)
Jousikvartetto nro 2 G-duuri op. 18/2
Jousikvartetto nro 10 Es-duuri op. 74 Harppu
***
Jousikvartetto nro 13 B-duuri op. 130
Grosse Fuge op. 133

Konsertissa istutaan turvavälein, liput myydään numeroimattomana ja niitä on saatavilla rajoitettu määrä. Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee p. 020 707 0426 ma–pe klo 10–14 ja sähköpostitse ryhmat@musiikkitalo.fi.

Koko Beethoven Effect -sarjaan saatavilla erillinen pakettilippu, johon kuuluu kuusi konserttia.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Musiikkitalo & Kamus Quartet

Kotisivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut