Barlast luo uutta ilmavaa musiikkia, jonka taustalla kuuluu hiljaisuus.

Tarpeeton on riisuttu pois. Ainoastaan nimestä tuli painolasti.

Telecasterin sulosoinnuista mänkerin paimenkutsuun, kehärummun kuminasta vapaaseen kontrabassosooloon. Tunnelmat vaihtelevat 1700-luvun tanssiaisista hengenahdistukseen säteilysuojapuvussa.

Vuonna 2016 Helsingissä perustettu kvartetti on esiintynyt Suomessa, Virossa, Unkarissa ja Japanissa (striimin kautta). Barlast on julkaissut kaksi albumia: Svanvik (2019) ja Ihantola (2017). Yhtyettä on kuvailtu soittavan “ilmavaa ja ilmaisullista musiikkiaan niin upeasti, että lähtökohtaisesti haastava kansanmusiikin, jazzin ja improvisaation fuusio vangitsee kuulijan.” (Onni Rajaniemi, Kansanmusiikki -lehti 2/2019)

Parhaillaan Barlast tekee yhteistyötä mediataiteilijan Nina-Maria Oförsagdin kanssa poikkitaiteellisissa Breaks at Dawn ja Arrangement Non-existant -teoksissa sekä työstää kolmatta levyä.

Esiintyjät:
Philip Holm, kontrabasso
Heikki Hänninen, akustinen kitara ja sähkökitara
Minna Koskenlahti, lyömäsoittimet ja huilu
Sanna Salonen, sopraanosaksofoni, mänkeri ja bassoklarinetti

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin 4.6.–17.8. klo 17 alkaen.

Perjantaista keskiviikkoon esiintyvät Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaat muusikot: maanantaisin ja tiistaisin on luvassa klassista, keskiviikkoisin poppia, perjantaisin jazzia ja lauantaisin maailmanmusiikkia. Sunnuntaisin genre vaihtelee.

Muista myös Radio Helsingin kesälive torstaisin!

Sateen sattuessa konsertti pidetään sisätiloissa. Tervetuloa after workeille nauttimaan kesäiltapäivistä!

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut