UMO Helsinki Jazz Orchestra ja tanskalainen pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja Kathrine Windfeld konsertoivat kiirastorstaina Paavo-salissa.

UMO Helsinki Jazz Orchestran pääsiäistraditiot jatkuvat kiirastorstain päiväkonsertilla Musiikkitalossa. Orkesteri on konsertoinut Silent Music -teemalla jo yli 20 vuoden ajan, ja konserteista on muodostunut myös kuulijoille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista.

Tänä pääsiäisenä UMO marssittaa orkesterin eteen uuden eurooppalaisen jazzsukupolven edustajan, tanskalaisen pianistin, säveltäjän ja yhtyeenjohtajan Kathrine Windfeldin (s. 1984). Windfeldia pidetään yhtenä tämän hetken jännittävimmistä ja virkistävimmistä uusista skandinaavisista jazzsäveltäjistä, jonka teoksissa kuuluu paitsi lahjakkuus, myös intohimo musiikkiin. Konserteissa kuullaan Windfeldin sävellyksiä ja sovituksia sekä uusi tilaussävellys UMOlle. Windfeld itse johtaa orkesteria pianon takaa.

Windfeldin sävellykset ovat usein tarinallisia, sillä hän haluaa musiikkinsa olevan helposti lähestyttävää myös niille, jotka eivät ole aiemmin kuunnelleet jazzia tai innostuneet siitä. The Guardian kuvailee Windfeldin tuotantoa harvinaiseksi yhdistelmäksi herkkyyttä ja voimaa, runollisia balladeja ja räjähtäviä sovituksia.

Rising Stars Jazz Awardilla vuonna 2020 palkittu Windfeld on kysytty säveltäjä- ja kapellimestarivieras. Hän on saanut big band -sävellyksillään ja levytyksillään lukemattomia palkintoja ja ylistäviä arvioita kansainvälisissä julkaisuissa, kuten Downbeat, Le Monde ja Jazzthing. Omaa nimeään kantavan big bandin lisäksi Windfeld on levyttänyt ja tehnyt yhteistyötä nimekkäiden eurooppalaisten isojen orkesterien kanssa, kuten hr-Bigband, Bohuslän Big Band ja Danish Radio Big Band sekä jakanut lavan mm. Mike Sternin ja Seamus Blaken kanssa.

Kathrine Windfeldin verkkosivut

Katso Youtubessa: Kathrine Windfeld Big Band – ORCA

Kathrine Windfeld Big Band – ORCA -levy Spotifyssa

Konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO)
yhteiseen AUF-sarjaan jota tuotetaan yhteistyössä Musiikkitalon kanssa. Eri tyylilajeja edustavat
huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin.

AUF-sarjan muut konsertit:
Pe 14.4.2023 klo 13 AUF / Avanti: Ars Nova – keskiajalta minne
La 10.6.2023 klo 13 AUF / FiBO: Aamulla varhain – Polskia ja rakkauslauluja

Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee p. 020 707 0426 ma–pe klo 10–14 ja sähköpostitse ryhmat@musiikkitalo.fi.

Kuva: Stephen Freiheit

Alkaen 9,50 € 9,50 € /

Kahvi ja avec?

Helsingin Musiikkitalo Oy & UMO Helsinki Jazz Orchestra

Verkkosivut

Alkaen 9,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut