Cembalistit Marianna Henriksson ja Petteri Pitko soittavat Johann Ludvig Krebsin, Johann Sebastian Bachin, Louis Couperinin ja François Couperinin teoksia.

AUF / FiBO: Kaksin lavalla uusi päivämäärä on keskiviikko 8.9.2021. Ostetut liput (ed. 8.6.2021) käyvät sellaisinaan uudelle päivälle.

Liput voi palauttaa 30.6.2021 saakka, ja palautuksia hoitaa Ticketmaster. Mikäli et pyydä palautusta lipunhinnasta tähän mennessä, lippurahat tilitetään konserttijärjestäjälle. Ohjeet lippujen palautukseen. Kaikille lipunostaneille, jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa oston yhteydessä, on lähetetty tiedote ohjeineen myös sähköpostitse.

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa. Huomioithan, että useiden peruuntuneiden tapahtumien vuoksi palautusten käsittelyssä on yhä ajoittain ruuhkaa. Tästä johtuen uusien palautusten käsittelyyn saattaa mennä jopa 30 päivää.

Cembalistit Marianna Henriksson ja Petteri Pitko soittavat Johann Ludvig Krebsin, Johann Sebastian Bachin, Louis Couperinin ja François Couperinin teoksia.

1600- ja 1700-lukujen kosketinsoittajat olivat sekä cembalon että urkujenkin taitajia – niin myös kaikki tämän konsertin säveltäjä-muusikot. Johann Ludvig Krebs opiskeli Leipzigissä Johann Sebastian Bachin johdolla ja toimi sittemmin urkurina Thüringenin ja Saksin alueilla. Bachin toisen oppilaan Gerberin mukaan Krebs esiintyi vuonna 1753 Dresdenin hovissa ohjelmassaan ”aivan uusi ja taitavasti tehty duo kahdelle cembalolle”. Kyseessä on todennäköisesti ollut nyt kuultava a-molli-konsertto kahdelle cembalolle.

Louis Couperin työskenteli Pariisissa St. Gervais’n kirkon urkurina, ja hänen veljenpoikansa François, lisänimeltään “Le Grand” (Suuri), peri samaisen urkurinpaikan ja nousi myöhemmin Aurinkokuninkaan hovicembalistiksi. Tässä konsertissa kuullaan kahden Couperinin cembaloteoksista koottu sarja, valikoima klassisia ranskalaisia tansseja.

Monet Johann Sebastian Bachin klaveeriteoksista soivat hänen lukuisten oppilaidensa sormissa. Bachin konsertot 2–4 cembalolle syntyivät mahdollisesti 1730-luvun alkupuolella, jolloin Bachin pojat Wilhelm Friedemann ja Carl Philipp Emanuel vielä asuivat kotona ja musisoivat isänsä kanssa. Teoksia esitettiin Leipzigin Café Zimmermannissa viikoittain järjestetyissä konserteissa, ja siellä kuultiin todennäköisesti myös juhlavasti soiva C-duuri-konsertto kahdelle cembalolle.

Konsertin kesto n. 1 h, ei väliaikaa.

Konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiseen AUF-sarjaan. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita päiväkonsertteihin tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin.

Lisätietoja: www.fibo.fi

Konsertissa istutaan turvavälein, liput myydään numeroimattomana ja niitä on saatavilla vain rajoitettu määrä. Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee p. 020 707 0426 ma–pe klo 10–14 ja sähköpostitse ryhmat@musiikkitalo.fi.

Alkaen 6,50 € 6,50 € /

Kahvi ja avec?

Suomalainen barokkiorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 6,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut