Arkkityypit – EGO aloittaa seikkailusarjan mielen ja taiteen uumenissa. Luvassa on enemmän ja vähemmän arkkityyppistä sankaruutta, taikuruutta ja kapinaa.

Arkkityypit on taiteilijakollektiivi sekä konserttisarja, jonka konsertit perustuvat C. G. Jungin arkkityyppeihin. Sekä arkkityyppiteoria että taiteen kokeminen operoivat puolitietoisen mielen utuisella alueella, ja erityisesti barokin aikana musiikin affekteilla pyrittiin puhuttelemaan piilotajuntaa ja emootiota, joita myös Jungin teoria käsittelee. Kussakin konsertissa arkkityypit kohtaavat muita taiteenlajeja: tanssia, kuvataidetta, sirkusta, media- ja valotaidetta sekä asiantuntijapuheenvuoroja kyseisestä arkkityypistä psykologian näkökulmasta.

Arkkityypit -sarja alkaa Musiikkitalosta, Suomen musiikkielämän piikkipaikalta, missä esitetään EGO – arkkityypit sankari, taikuri ja kapinallinen. Arkkityypit-konserttisarja aloittaa Arkkityypit-kollektiivin kolmivuotisen kestävyystutkielma-hankkeen, joka tutkii sosioekologista kestävyyttä nyky-yhteiskunnan ja vanhan taiteen ristivedossa. Hankkeen kukin osa pureutuu barokkimusiikin ja näyttämötaiteen keinoin yhteistyössä ympäristötieteen ja psykologian asiantuntijoiden kanssa eri kestävyysteemoihin, mm. sukupuolirepresentaatiot, materiaali-intensiivisyys ja taiteen eksklusiivisuus.

Arkkityypit-EGO
Elina Häyrynen ja Tero Hytönen, tanssi
Tuuli Lindeberg, laulu
Hanna Haapamäki, nokkahuilu ja traverso
Anthony Marini, viulu
Johanna Randvere, viola da gamba ja sello
Kaisamaija Uljas, luuttu ja ideointi
Eero Palviainen, luuttu
Marianna Henriksson, cembalo

Jaakko Uljas, visualisointi
Ville Virtanen, valot

www.facebook.com/arkkityyppiset

Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee p. 020 707 0426 ma–pe klo 10–14 ja sähköpostitse ryhmat@musiikkitalo.fi

Alkaen 11,50 € 23 € / 11,50 €

Kahvi ja avec?

Arkkityypit-kollektiivi

Verkkosivut

Alkaen 23 € / 11,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut