Anna Näkkäläjärvi-Länsmanin toinen jatkotutkintokonsertti

Bálvvosbáiki on konsertti, jonka kokonaisuuden muodostavat luohtit eli pohjoissaamelaiset joiut, elektroninen musiikki, jouhikko ja videotaide. Saamelaistaiteilija Anna Näkkäläjärvi-Länsman antautuu joikaamalla luohtin näyttämään maailmaan omista lähtökohdistaan ja yhdessä työryhmänsä kanssa.  

Näkkäläjärvi-Länsmanin säveltämät luohtit pohtivat, miten saamelainen maailmankuva ilmenee tässä ajassa. Vieläkö vanhat naisjumalat Sáráhkka, Juhksáhkka ja Uksáhkka ovat läsnä? Vahvistuuko seidan voima sitä joikaamalla? Miltä tuntuu ylisukupolvinen suru? Bálvvosbáiki-konsertin luohtien teemat ovat saamelaiskulttuurissa tuttuja sekä sen historiassa että nykypäivässä.  

Konsertin kokonaisuuden on yhdessä luonut monitaiteinen työryhmä, jossa Anna Näkkäläjärvi-Länsmanin kanssa työskentelevät Turkka Inkilä – elektroniikka, Ilkka Heinonen – jouhikko ja Marja Viitahuhta – videotaide. Konsertti on Anna Näkkäläjärvi-Länsmanin tohtoriprojektin toinen taiteellinen osio.  

Esiintyjät 

  • Anna Näkkäläjärvi-Länsman, joiku 
  • Turkka Inkilä, elektroniikka ja shakuhachi 
  • Ilkka Heinonen, jouhikko 
  • Marja Viitahuhta, videotaide 

Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Avek ja Saamelaiskulttuurikeskus Sajos ovat tukeneet Bálvvosbáiki-kokonaisuuden tuotantoa. 

Lisätiedot: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi

Tasosuoritukset Sibelius-Akatemiassa

Taiteelliset tasosuoritukset ovat opettajista koostuvien arvostelulautakuntien arvioimia näyttötilaisuuksia, jotka antavat monipuolisen kuvan opiskelijan musiikillisista ja teknisistä taidoista. Tasosuoritukset tarjoavat yleisölle näköalapaikan uusien tähtien syttymisen kokemiseen ja esittelevät laajasti opiskelijoidemme osaamisen kirjoa.

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Alkaen 6,50 € 18 € / 6,50 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Alkaen 18 € / 6,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut