Kom med och upplev Viipurin Lauluveikots 125-års jubileumskoncert! Jubileumskoncerten firas till ära av den Finländska Sången. Koncerten kulminerar i Karjalaisten laulu, som hela publiken med ca 1700 deltagare och Viipurin Lauluveikot sjunger tillsammans.

125-års jublileumskoncerten är en berättelse om Finlands historia. Du kan höra finländarnas segrar och svårigheter i det förflutna, i nutid och framtid i repertoaren som Viipurin Lauluveikot uppför. En bred repertoar presenterar manskören som konstform; tidlösa klassiker, populära schlagers, samt nya arrangemang specialkomponerade för manskören Viipurin Lauluveikot.

Temat för koncerten sammanfattas i tidsapekten dvs för nutid, framtid och det förflutna. På 1920-talet bidrog finländska konstnärer, Tulenkantajat (Eldbärarna), till att stärka finländarnas värderingar för den finska kulturen, den nya teknologin och det urbana livet. Viipurin Lauluveikot uppträder under koncerten med konstverk, som inpirerats av de värderingar som konstnärerna och lyrikerna i Tulenkantajat (Eldbärarna) komponerat.

Jubileumskoncerten är framförallt en hyllning till den karelska kulturen. Manskören Viipurin Lauluveikot är en fanbärare av den karelska kulturen och deras årliga koncerter har blivit en tradition för både de som har sina rötter i Karelen och för de som är vänner av den karelska kulturen. Finländare från alla håll och kanter kommer till Viipurin Lauluveikots koncert varje år för att träffa släktningar och vänner och för att fira sin hembygd.

Viipurin Lauluveikot önskar Dig varmt välkommen till vår jubileumskoncert lördagen den 23 april 2022!

fr.o.m. 15 € 20 € / 15 €

Kaffe eller avec?

Viipurin Lauluveikot ry

Webbsida

fr.o.m. 20 € / 15 €

Biljetter

Kaffe eller avec?

Beställ servering