Iiro Rantalas juloratorium presenterad 2012 återkommer till Cantores Minores körens program efter femårs paus.

Juloratoriet, komponerat av Iiro Rantala och baserat på pastor Jaakko Heinimäkis text, kommer att höras efter ett femårigt uppehåll i december 2022 på Musiikkitalo. Cantores Minores uruppförde verket som komponerats av Rantala 2012. Förutom Cantores Minores kommer att inta konserthusets scen Tiksola Co. kammarorkester, Iiro Rantala vid pianot och sopranen Mari Palo och tenoren Mika Pohjonen. Dirigent är Hannu Norjanen.

Så här beskriver kompositören själv verket och dess ursprung:
“Vid fyrtio års ålder börjar en person vanligtvis känna nostalgisk över sin ungdom. Detta nonsens slog mig 2010, och jag kontaktade Cantores Minores-kören, i vars led jag tillbringade mina år 6-12. Den nuvarande ledaren för kören gillade idén att göra något nytt tillsammans och därmed föddes juloratoriet. Vi bjöd in den skrivande prästen Jaakko Heinimäki att vara manusförfattare. Juloratoriet är ett ljust och melodiskt verk för Cantores Minores, kammarorkester samt tenor- och sopransolister. Till orkestern hör även ett piano och kompositören själv spelar balen. Juloratoriet bygger på Bibelns julberättelse, berättad i den senaste twisten. Jag har även komponerat ett par nya delar för våra underbara solister. Välkommen till Musiikkitalo för att uppleva denna föreställning!”
– Iiro Rantala, kompositör

Artister:
Cantores Minores
Mari Palo, sopran
Mika Pohjonen, tenor
Körsolister

Tiksola Co. -kammarorkester
Iiro Rantala, piano

Dirigent Hannu Norjanen

VIP-biljett 90 e (inkl. plats på P-läktaren, servering av mousserande vin, preliminärt möte med kompositören och artister samt en CD med verket)

Org. Cantores Minores i sammarbete med Helsinki Musikhuset

fr.o.m. 30 € 45 € / 30 €

Kaffe eller avec?

Cantores Minores

Webbsida

fr.o.m. 45 € / 30 €

Biljetter

Kaffe eller avec?

Beställ servering