Ohjeet koronapassin hankkimisesta ja tarkastuksesta

Koronapassi on EU:n koronatodistus, jonka saa ladattua sähköisestä Omakanta-palvelusta osoitteesta kanta.fi. Mikäli et voi käyttää Omakantaa, koronapassin saa myös paperisena tulosteena koronapassien tulostuspisteeltä. 

Koronatodistusten eli koronapassien tulostuspisteet siirtyvät rokotuspisteiltä tiistaina 21.12. Kanneltalon, Malmitalon, Oodin ja Stoan kirjastoihin. Tulostuspalvelu on Helsingissä tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia. Tiistaista 21.12. alkaen Helsingin rokotuspisteillä ei voi enää asioida koronatodistuksiin liittyvissä asioissa. Todistuksia ei myöskään saa terveysasemilta tai kouluterveydenhuollosta.

Koronapassina toimii mikä tahansa näistä kolmesta EU:n koronatodistuksesta

  • Todistus koronarokotteesta
  • Todistus alle 72 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta
  • Todistus sairastetusta koronataudista

Musiikkitalo on sitoutunut noudattamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä tartuntataudin torjumisessa. Ostamalla lipun Musiikkitalossa järjestettävään tapahtumaan asiakas sitoutuu esittämään voimassa olevan koronapassin, mikäli Musiikkitalo sitä kyseisen tapahtuman osallistujilta edellyttää.

Lisätietoja koronapassista saa Omakantapalvelun sivulta Usein kysyttyä koronapassista.

Koronapassin latausohjeet ja passintarkastus

  • Kirjaudu Omakanta-palveluun ja lataa koronapassi koneellesi tai puhelimellesi.
  • Halutessasi voit tulostaa koronapassin paperille.
  • Valmistaudu esittämään koronapassissa oleva QR-koodi joko puhelimesi näytöltä tai tulosteelta. Suosittelemme mobiiliversion käyttäjiä tallentamaan koronapassin puhelimeen helposti esitettäväksi (esim. kuvana), jotta asiointi sujuu nopeasti.
  • Koronapassi tarkastetaan Musiikkitalon sisäänkäynnillä. Saavuthan ajoissa paikalle, jotta tarkastamiseen jää aikaa. Esitäthän pyydettäessä myös kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Koronapassin lukulaite ei kerää eikä tallenna passin haltijan terveystietoja.

Muistathan, että Musiikkitalossa on edelleen voimassa vahva kasvomaskin käyttösuositus.

Jos sinulla on kysyttävää, olethan meihin yhteydessä palautelomakkeemme kautta.