Musiikkiaiheiset podcastit

Säv.San.Sov.

Teoston mielenkiintoinen Säv.San.Sov.-podcast esittelee tarinoita ja ajatuksia työstä musiikin parissa. Musiikintekijät avaavat muun muassa omia työskentelytapojaan. Haastattelijana toimii musiikkitoimittaja Pasi Kostiainen, ja vieraina ovat mm. Kaija Saariaho, Iiro RantalaSamuli Putro ja Magnus Lindberg.

Antti X Antti

Antti X Antti -podcast tarjoaa ajankohtaiset katsaukset pop-musiikkiin niin kansainväliseltä kuin kotimaiseltakin kentältä. Mutkatonta ja asiantuntevaa keskustelua on ilo seurata. Äänessä ovat Antti Granlund ja Antti Hietal. Jokaisessa jaksossa jaetaan myös molempien Anttien osalta viikottaiset “Älä nuku tämän ohi” -nostot.

Antti Holman oopperajuhlat

Antti Holman oopperajuhlat tutustuttaa oopperaan lämpimästi ja humoristisesti. Hulvaton Antti Holma jakaa oopperakummin roolissa parhaat vinkkinsä niin oopperoiden kuuntelemiseen kuin väliajallekin sekä avaa omaa henkilökohtaista suhdettaan oopperaan.

Miten musta tuli muusikko?

YleX:n Miten musta tuli muusikko? -podcastissa tunnetut suomalaiset artistit kertovat rennossa tunnelmassa oman musiikillisen polkunsa Tommi Mannisen haastattelussa. Mitä kaikkea he tekivät ennen kuin heistä tuli kaikkien tuntemia ammattimuusikoita?

8 klasaria

Ylen 8 klasaria esittelee nimensä mukaisesti kahdeksan klassisen musiikin kuuluisaa – tai jopa kuuluisinta – teosta. Todennäköisesti olet kuullut näistä jokaisen, mutta oletko kuunnellut? Podcast sisältää myös mielenkiintoisia tarinoita kappaleista ja niiden säveltäjistä.Song Exploder

Song Exploder

Hrishikesh Hirwayn luoman englanninkielisen Song Exploder -podcastin jokainen jakso on pyhitetty muusikkovieraan yhdelle kappaleelle. Jaksosta riippuen kuullaan mm. tarinoita kappaleen syntyprosessista, sanoitusten taustoista tai tuottamisen ja äänityksen vaiheista. Podcastin ehdoton suola on vieraiden monipuolisuus: mukana ovat esimerkiksi Fleetwood MacMetallicaYo-Yo Ma ja Björk.

Classical Fix

BBC:n englanninkielisessä Classical Fix -podcastissa toimittaja Clemmie Burton-Hill haluaa avata klassisen musiikin maailmaa sitä tuntemattomille ja esittelee vierailleen suosikkiteoksiaan klassisen musiikin kentältä. Vieraat (joilla ei ole välttämättä musiikillista taustaa) reagoivat omalla tyylillään. Jos rakastat musiikkia, mutta klasari tuntuu vielä vieraalta – kokeile tätä!

Kulttuuriykkönen

Myös radio-ohjelmia voi joissain tapauksissa kuunnella podcastin tavoin. Yle Radio 1:n Kulttuuriykkönen on pyhittänyt keskiviikot musiikille: suorat lähetykset äänitetään Musiikkitalossa ja ne on kuunneltavissa jälkikäteen Yle Areenasta. Ajankohtaiset aiheet vaihtelevat viikosta toiseen: genrerajoja ei ole eikä vaikeitakaan aiheita vältellä. Lähetyksissä kuullaan myös kappale tai toinenkin – useimmiten livenä.

Lisää vinkkejä

Kyselimme teiltä lisää vinkkejä Instagramissa ja saimme listan jatkoksi seuraavat podcastit:

Oma ääni
Panurama
Eeron konserttietkot
The Mind Over Finger