Philharmonia & Rouvali

Santtu-Matias Rouvali tuo Lontoon Philharmonia-orkesterin Suomen vierailulle Musiikkitaloon ja Tampere-taloon toukokuussa 2022.

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa Lontoon Philharmonia-orkesterin konsertit ensi vuonna Helsingissä ja Tampereella. Musiikkitalo ja Tampere-talo toteuttavat yhteistyössä orkesterivierailun maailman huipulta. Konserttien liput ovat myynnissä. Konsertit toteutuvat Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.
 
Santtu-Matias Rouvali on tällä hetkellä lontoolaisorkesterin päävierailija ja uusi kiinnitys ylikapellimestarina alkaa kesällä 2021. Rouvali on toiminut Tampere Filharmonian ylikapellimestarina vuodesta 2013 ja aloitti Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestarina 2017. Hän kuuluu maamme kansainvälisesti kysytyimpiin kapellimestareihin, joka kuluneella kaudella debytoi New Yorkin filharmonikoiden, Berlinin filharmonikoiden ja Concertgebouw-orkesterin vierailijana.

Solistina loistaa maailman konserttilavoilta tuttu venäläispianisti Denis Kozhukhin.
  
Musiikkitalon konsertti toteutuu maanantaina 2.5.2022 ja Tampere-talon konsertti tiistaina 3.5.2022. Konsertit oli määrä järjestää lokakuussa 2020, mutta koronatilanne siirsi niitä kahdesti eteenpäin. Lontoon Philharmonia-orkesteri on vieraillut Tampere-talossa kerran aikaisemmin talon avajaisvuonna 1990. Edellinen Helsingin vierailu toteutui Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2009.

“Konsertin piti olla osa Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuotta, sillä lontoolaisorkesteri vieraili talossa myös avajaisvuonnamme elokuussa 1990. Erityisen säväyksen vierailulle tuo joka tapauksessa se, että Rouvali pääsee johtamaan uutta orkesteriaan Tampere-talon Isossa salissa, joka on hänen ja Tampere Filharmonian kotisali. Kansainvälisten tähtiorkesterien vierailut ovat aina merkittävä tapaus ja iloitsemme käynnistyneestä yhteistyöstä Philharmonian ja Musiikkitalon kanssa”, sanoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

“Rouvalin ja Philharmonian yhteistyön kokeminen Tampereella ja Helsingissä tulee olemaan unohtumaton elämys. Kiitämme lämpimästi Erkon säätiötä tuesta ja yhteistyöstä. Tämän tason vierailuja ei olisi mahdollista toteuttaa ilman tukea. Yhteistyömme Tampere-talon kanssa takaa sen, että voimme tarjota ainutlaatuisen vierailun entistä laajemmalle yleisölle Suomessa”, kertoo Musiikkitalon talous- ja kehityspäällikkö Robin Lindeberg.

Lontoon Philharmonia-orkesteri

Musiikkitalossa ma 2.5.2022 klo 19
Tampere-talossa ti 3.5.2022 klo 19
Liput alk. 64 €

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Talous- ja kehityspäällikkö Robin Lindeberg, Musiikkitalo
robin.lindeberg@musiikkitalo.fi, 0207070406

Ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen, Tampere-talo
suvi.leinonen@tampere-talo.fi, 0504018202