Harjannostajaisia vietettiin 7.5.2010

Perjantaina 7.5.2010 vietettiin Musiikkitalon harjannostajaisia. Tilaisuuden juhlapuheen piti valtiovarainministeri Jyrki Katainen

Info

Jyrki Katainen korosti Musiikkitalon merkitystä arvioidessaan mm., että “Luovuus syntyy yhteentörmäyksistä ja yhteisistä tavoitteista. Musiikkitalolla on mitä parhaimmat edellytykset olla luovuuden lähde.”

“Musiikkitalo tulee olemaan päätoimijoidensa lisäksi myös muun helsinkiläisen musiikkielämän keskus. Musiikkitalon konserttisalissa ja muissa tiloissa tullaan esittämään ja toteuttamaan monipuolista ohjelmatarjontaa. Musiikkitalon toiminnan tukemista varten Helsingin kaupunki on perustanut Musiikkitalon säätiön, jonka tarkoituksena on kerätä varoja ja jakaa niitä Musiikkitalossa tapahtuvaan päätoimijoiden ulkopuoliseen toimintaan”, sanoo apulaiskaupunginjohtaja ja Musiikkitalon säätiön puheenjohtaja Tuula Haatainen.

“RSO:n oleminen osana Yleisradiota saa oikeutuksensa siitä, että YLEn kanavien välityksellä RSO:n soitto ei jää pelkästään konserteissa paikalla olevan väestön yksinoikeudeksi vaan että kaikkialla Suomessa on

mahdollisuus kotikonserteissa päästä jatkossa osallisiksi Musiikkitalon tarjonnasta”, totesi tervehdyksessään johtaja Olli-Pekka Heinonen.

“Teknisesti vaikea Musiikkitalo on rakentajalle ylpeys ja haaste. Kustannusnousuista puhuttaessa on muistettava, että talo tulee olemaan erittäin korkealaatuinen ja selvästi halvempi kuin muualla maailmassa tehdyt vastaavat rakennukset. SRV:lle kuuluvat työt pysyvät sovituissa kustannusraameissa”,sanoo SRV:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Ilpo Kokkila harjannostajaispuheessaan.