Turvallisuusohjeet tapahtumien järjestäjille

Musiikkitalossa tapahtuu poikkeusaikanakin. Ohjeidemme avulla tapahtumien järjestäminen on turvallista.

Turvallisuus edellä

Tapahtumien turvallisuus on meille Musiikkitalossa aina ykkösasia. Olemme tehneet mittavia koronaepidemian vaatimia erikoisjärjestelyjä, jotta Musiikkitalo on turvallinen paikka yleisölle ja asiakkaille, esiintyjille ja tapahtumajärjestäjille sekä talon henkilökunnalle.

Suurin osa tarvittavista turvatoimista on täysin meidän hoidossamme niin, että tapahtuman järjestäjän ei tarvitse kantaa näistä asioista huolta. On kuitenkin muutamia turvallisuusasioita, jotka myös tapahtuman järjestäjän on huomioitava. Siksi olemme laatineet tämän ohjeen.

Teemme kaikki tapahtumat tiiviissä yhteistyössä teidän kanssanne taataksemme turvallisen kokemuksen meille kaikille.

Määräaikaiset kokoontumisrajoitukset

Viranomaiset ovat antaneet korona-aikana erilaisia määräaikaisia kokoontumisrajoituksia, jotka vaikuttavat ennen kaikkea yleisötapahtumien järjestämiseen. Kokouksille, yksityistilaisuuksille ja striimauksille on puolestaan omat ohjeensa. Ajankohtaiset rajoitukset ja niiden vaikutukset tapahtumallenne saatte selville ottamalla yhteyttä myyntiimme: myynti@musiikkitalo.fi.

Tapahtumatilojen poikkeukselliset kapasiteetit

Musiikkitalon kaikissa tapahtumissa noudatetaan aluehallintoviraston ohjeita turvaväleistä. Sen johdosta tiloihimme voidaan ottaa vähemmän ihmisiä kuin normaalisti. Viimeisimpien rajoitusten mukaisesti tilojemme maksimikapasiteetit ovat seuraavat (luvut ovat tilassa olevien istumapaikkojen määriä):
 

 • Konserttisali, 840 henkilöä
 • Päälämpiö, 130 henkilöä
 • Alalämpiö, 60 henkilöä
 • Paavo-sali, 80 henkilöä
 • Sonore, 59 henkilöä
 • Terassilämpiö, 50 henkilöä
 • Ravintola-Klubi, 50 henkilöä
 • Camerata, 45 henkilöä
 • Black Box, 42 henkilöä
 • Organo, 25 henkilöä
 • Ulkoterassi, katetussa osassa istumapaikkoja 60, kesällä ulkopuolella 80

Mikäli tapahtuma on jo ehditty suunnitella suuremmalle henkilömäärälle kuin edellä mainitut kapasiteetit mahdollistavat, olettehan yhteydessä yhteyshenkilöönne Musiikkitalossa. Pohditaan yhdessä erilaisia tulevaisuuden skenaarioita ja varautumiskeinoja.

Kasvomaskien käyttäminen

Suosittelemme kasvomaskien käyttöä Musiikkitalossa kaikille ja seuraamme tarkasti viranomaisten antamia ohjeistuksia maskien käytöstä. Kaikilla tapahtumiin osallistuvilla asiakkailla on mahdollisuus saada suojamaski tapahtuman ajaksi maksutta.

Oma henkilökuntamme käyttää työssään hengityssuojaimia ja/tai visiirejä.

Jos tahdotte suojaimia käyttöön esiintyjillenne, henkilökunnallenne tai seminaariosallistujillenne, olettehan tästä meihin yhteydessä.

Osallistujien yhteystietojen kerääminen

Tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot kaikista tapahtumaan osallistuneista henkilöistä. Asiakastietojen kerääminen perustuu viranomaisohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on varmistaa, että mahdolliset COVID-19-tartunnalle altistuneet saadaan kontaktoitua ja jäljitettyä.

Jos tapahtumaanne myydään pääsylippuja, osallistujien tiedot kerääntyvät Ticketmasterin järjestelmään automaattisesti. Tapahtuman järjestäjänä teidän täytyy kuitenkin huolehtia esim. kutsuvieraiden ja muiden lipunmyynnin ulkopuolelta tapahtumaan osallistuvien yhteystietojen keräämisestä.

Osallistujien yhteystiedot tulee kerätä myös ilmaistapahtumista sekä yksityistilaisuuksista, kuten kokouksista ja seminaareista. Autamme mielellämme tarvittavissa järjestelyissä.

Ulkomailta tulevien karanteeni

Noudatamme Suomen hallituksen asettamia matkustusrajoituksia ja karanteeniohjeita. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli tapahtumaanne osallistuva henkilö on oleskellut sellaisessa maassa, johon kohdistuu voimassa olevia matkustusrajoituksia, kyseisen henkilön on Suomeen saavuttuaan oltava karanteenissa 14 vuorokautta, jona aikana hän ei voi tulla Musiikkitaloon.

Tämä koskee niin esiintyjiä, seminaaripuhujia ja -vieraita kuin järjestäjän henkilökuntaakin. Musiikkitalon henkilökunta niin ikään noudattaa samoja karanteenimääräyksiä.

Ajankohtaisen listan matkustusrajoituksen piirissä olevista maista voitte tarkistaa THL:n verkkosivuilta.

Muita ohjeita

Musiikkitaloon tullaan vain terveenä

On ehdottoman tärkeää, että Musiikkitaloon tullaan vain terveenä. Tätä ohjetta korostamme myös yleisölle, ja henkilökuntamme työskentelee talossa vain terveenä. Myöskään esiintyjät ja muu tapahtumajärjestäjän väki eivät voi tulla Musiikkitaloon sairaana tai flunssaoireisena. Koronaan viittaavia oireita ovat mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Siivous ja ilmanvaihto

Musiikkitalossa on keväästä alkaen suoritettu tehostettua siivousta ja sitä jatketaan edelleen. Ilmanvaihto on säädetty siten, että tiloissamme ilma vaihtuu mahdollisimman tehokkaasti.

Hygieniasta huolehtiminen

Huolehdittehan huolellisesta käsihygieniasta koko Musiikkitalon vierailunne ajan. Käsihuuhdetta on esillä runsaasti heti sisäänkäynneiltä alkaen, jatkuen WC-tiloihin, takahuoneisiin jne. Pesettehän kätenne riittävän usein, ja muistakaa myös yskiä tai aivastaa kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.

Turvavälien noudattaminen

Koko Musiikkitalossa huolehditaan tarkasti turvavälien noudattamisesta. Pidättehän myös omalta osaltanne huolta siitä, että asetettuja turvavälejä noudatetaan, eikä ruuhkia pääse syntymään myöskään esimerkiksi tauoilla, ruokailutilanteissa tai takahuonetiloissa. Myös esiintymislavalla tulee noudattaa turvavälejä.

Annamme mielellämme lisätietoja! Musiikkitalon yhteystiedot.

Kiitos yhteistyöstänne!

Musiikkitalo seuraa koronatilannetta ja viranomaisten ohjeita erittäin tarkasti. Tiedotamme asiakkaitamme heti, kun ohjeet päivittyvät tai muuttuvat.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme ottaa vallitsevan koronatilanteen vakavasti ja tekee kaikkensa sen eteen, että Musiikkitalossa vieraileminen on turvallista kaikille.